Noah Korevaar
Noah Korevaar Apps 2 mrt 2017

Dit is het geheime nieuwe project van Casey Neistat

Na maanden aan geheimzinnigheid heeft de beroemde Youtuber Casey Neistat nu eindelijk onthuld wat hij bij CNN gaat doen.

Wat gaat Casey Neistat doen?

De bekende Youtuber Casey Neistat kondigde eind vorig jaar aan dat hij zou stoppen met zijn dagelijkse vlogs. Balen voor zijn fans natuurlijk, maar al snel werd duidelijk dat hij een nieuwe uitdaging aan gaat.

Het Amerikaanse netwerk CNN nam Casey’s  sociale app Beme over voor maar liefst 25 miljoen dollar. Dat lijkt een slechte deal, gezien de app totaal leek te floppen.

Casey Neistat CNN

CNN had echter hele andere plannen. Het Amerikaanse bedrijf nam Beme niet over voor de app, maar voor Neistat en zijn team.

De nieuwszender heeft steeds meer moeite om de jeugd te bereiken, die niet op de bank elke dag braaf het journaal volgen. Die zijn enkel online te vinden, op plekken waar CNN ze amper kan bereiken.

De oplossing? Een grote naam inschakelen die al wel een gigantisch jong publiek heeft verzameld. Dan hebben we het natuurlijk over Casey Neistat.

CNN wil weer de jeugd bereiken

Maar wat gaan Neistat en CNN dan doen? Daar kregen we vandaag een gedeeltelijk antwoord op dankzij een interview van The Hollywood Reporter. De Youtuber krijgt een dagelijkse show, die live op een nieuw Youtube-kanaal zal worden uitgezonden.

Neistat’s bedrijfje gaat zich exclusief focussen op video-content, waar hij tenslotte beroemd mee is geworden. Jongeren worden overspoeld met content, notificaties en andere afleidingen.

Nederlandse media zoals de NOS en RTL lossen dat steeds meer op door op te vallen met catchy content, clickbait waarbij de diepgang verloren gaat. Zonde!

Casey Neistat CNN

Neistat pakt het gelukkig anders aan. Hij wil nog steeds het nieuws brengen, maar wel met een innovatief tintje.

Door actuele video’s te maken wil de Youtuber het vertrouwen van dat moeilijke publiek krijgen en zo ze alsnog een stukje actualiteit meegeven. Niet per se nieuws, maar een relevant stukje context.

Daarnaast heeft de beste man tegenover The Hollywood Reporter aangegeven dat ze maar liefst twaalf livestreams tegelijkertijd uit gaan zenden, wereldwijd.

Casey Neistat CNN

Journalisten zullen daarop het laatste nieuws brengen. Rauw en direct, zonder al te veel opsmuk of een bepaalde politieke agenda.

Daar kan de Nederlandse media nog veel van leren. Het is verleidelijk om het nieuws simpelweg oppervlakkiger te maken, en zo clicks te scoren.

Op de lange termijn is dat echter alleen maar zonde van je content, de identiteit die websites uniek maakt. Makkelijk scoren kan iedereen, een innovatieve oplossing opzetten is een heel ander beestje.

Betrouwbaar overkomen

Neistat benadrukt meermaals hoe belangrijk het is dat je betrouwbaar overkomt, zeker voor de jongere generaties. Hij hoopt met zijn bedrijfje innovatieve oplossingen uit te rollen die ervoor zorgen dat CNN eindelijk weer de jeugd kan bereiken.

Casey Neistat

Het is dus nog steeds niet precies bekend wat we kunnen verwachten, maar het is in ieder geval duidelijk dat Neistat zeer ambitieus is.

Gaat hij jou ook kunnen bereiken? Juist omdat we zoveel tijd online besteden is het belangrijk dat we daar ook veilig zijn. Check in dit artikel welke politieke partijen ervoor willen gaan zorgen dat jouw privacy beschermd wordt.

Of ben je nog steeds niet overtuigd CNN hiermee de juiste keuze heeft gemaakt? In dit artikel leggen we je uit waarom het hartstikke logisch is dat CNN Beme heeft overgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit is het geheime nieuwe project van Casey Neistat
Sluiten