Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 feb 2019

Cast Altered Carbon seizoen 2 bekendgemaakt

Begin vorig jaar verscheen Altered Carbon op Netflix, een sterke sciencefiction serie die ons een beetje deed denken aan Blade Runner. Al snel werd er een seizoen 2 aangekondigd, maar daarna bleef het een lange tijd stil. Totdat men vandaag de nieuwe castleden introduceerde.

Altered Carbon seizoen 2

Hoe zou het zijn als het menselijk bewustzijn overgezet kon worden naar een ander lichaam? Dat idee stond centraal in de Netflix original Altered Carbon. Gezien het succes van deze cyberpunk-achtige serie werd er in de zomer van 2018 een tweede seizoen aangekondigd. Het is nu ook bekend welke acteurs erin zullen meespelen. Bekijk hieronder een video waarin alle nieuwe namen gedeeld worden:

Nieuwe namen zijn: Simon Missicke (van Luke Cage), Torben Liebrecht, Dina Shihabi en James Saito. Terugkerende acteurs zijn Renee Elise Goldsbery en Chris Connor. Al eerder werd bekend dat Anthony Mackie de hoofdrol zal gaan vertolken. Hij neemt deze over van Joel Kinnaman, die niet zal terugkeren. Dit heeft mede te maken met zijn rol in de aankomende thrillerserie Hanna.

Ondanks dat er een nieuwe acteur is blijft het verhaal draaien om Takeshi Kovacs, die voortaan door Anthony Mackie vertolkt zal worden. Dit is echter minder vreemd dan het misschien klinkt.

In Altered Carbon maakt men namelijk gebruik van stacks, wat een soort schijven zijn met daarop het volledige bewustzijn van de eigenaar. Deze stacks kunnen vervolgens in ieder gewenst lichaam worden gezet. In het eerste seizoen had de hoofdpersoon als het ware het lichaam van Joel Kinnaman. In het tweede seizoen zal Takeshi Kovacs hoogstwaarschijnlijk een nieuw lichaam krijgen en eruit zien als Anthony Mackie.

Altered Carbon Netflix

Het is nog niet bekend wanneer Altered Carbon seizoen 2 op Netflix zal verschijnen. Gelukkig zijn er intussen wel een hoop andere series beschikbaar op Netflix, waaronder Nightflyers. Lees ook ons interview met de Altered Carbon cast.

Reageer op artikel:
Cast Altered Carbon seizoen 2 bekendgemaakt
Sluiten