Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 31 okt 2018

‘Maker Netflix Original Castlevania gaat Zelda-serie maken’

Op Netflix kun je nu het tweede seizoen van Castlevania bekijken. Het is een uitstekende animatiereeks, die een mooie combinatie tussen actie en verhaal biedt. De maker van de serie is Adi Shankar, die als producer verantwoordelijk is. De beste man heeft nu via Instagram laten weten dat hij al bezig is met een nieuw project. Eentje die wordt gekoppeld aan The Legend of Zelda.

Castlevania-maker komt met Zelda-animatie

Hij stelt in zijn Instagram post, wat overigens een zeer lullige printscreen is van zijn notities, dat hij gaat samenwerken met een grote Japanse game-uitgever. Samen met hen zou hij een iconische gamereeks vertalen naar een animatie. En op 16 november zouden we te horen krijgen om welke game het gaat. Volgens ingewijden zou het echter gaan om een animatie op basis van The Legend of Zelda.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adi Shankar’s Bootleg Universe (@bootleguniverse) op

Website The Wrap stelt dat zij weten dat het dus om Zelda gaat, maar Nintendo zelf heeft daar nog niks van laten weten. Het zou overigens niet voor het eerst zijn dat The Legend of Zelda aan basis staat van een animatiereeks. In de jaren tachtig werd er al een poging gewaagd. Het resultaat daarvan was op zijn zachtst gezegd nogal matig. De onderstaande video vat dat goed samen.

Het zou overigens niet heel gek zijn als Nintendo met zoiets komt. De laatste paar jaar is het bedrijf bezig om zijn games in een breder perspectief neer te zetten. Zo zijn er al verschillende mobiele games op basis van bekende franchises uitgebracht en wordt er samengewerkt met Universal om in Japan een heus Mario-pretpark neer te zetten. Bovendien zou een mix tussen de sterke Castlevania-animatie en Zelda goed werken.

Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
‘Maker Netflix Original Castlevania gaat Zelda-serie maken’
Sluiten