Cats film krijgt visuele upgrade na tegenvallend ontvangst

Dat het hebben van een indrukwekkende cast en de medewerking van enkele award-winnende artiesten nog geen garantie is voor een succesvolle film dat wordt dankzij Cats weer eens pijnlijk bewezen. Waar er op de trailer destijds al flink wat kritiek was blijkt ook de uiteindelijke film niet erg goed ontvangen te worden.

Het gaat hier om een musical film waarvoor de castleden door middel van CGI in katten veranderd zijn. Met name het eindresultaat hiervan valt bij veel kijkers niet in de smaak. De negatieve reacties zijn nu zelfs zo erg opgelopen dat studio Universal Pictures heeft laten weten de film digitaal aan te gaan passen.

Cats film krijgt nieuwe bioscoopversie

Ondanks de veelbelovende cast met namen als Jennifer Hudson, James Corden, Ian McKellen, Idris Elba, Judi Dench, Laurie Davidson, Rebel Wilson en zangers Taylor Swift en Jason Derulo blijkt de onlangs verschenen musicalfilm Cats niet erg goed ontvangen te worden. Naast dat de reviews niet al te best waren heeft de film tijdens het openingsweekend in Amerika slechts 6,5 miljoen dollar opgebracht.

Naast dat veel kijkers klagen over hoe de zingende katten eruit zien blijken ook de andere elementen uit Cats niet hoogstaand te zijn. Dit ondanks dat er een aantal prominente artiesten aan de film hebben meegewerkt, waaronder de award-winnende choreograaf Andy Blankenbuehler en regisseur Tom Hooper (The Danish Girl, The King’s Speech).

Gezien Cats nu een enorme flop dreigt te worden hebben de studio’s besloten om de film digitaal te gaan aanpassen en een nieuwe versie naar de bioscopen te sturen. Of dit wat gaat uithalen is nog maar de vraag, al zullen er altijd fans zijn die hierdoor nieuwsgierig raken en de vernieuwde uitvoering wel willen zien.

Star Wars

Naast Cats is er nog een andere film waarvan de ontvangst ietwat tegenvalt, namelijk Star Wars: The Rise of Skywalker. Dit langverwachte slotstuk van de Star Wars reeks wordt lang niet door iedere fan gewaardeerd en ook de opbrengst in het openingsweekend was een stuk lager dan dat van voorgangers The Force Awakens en Last Jedi.

Meer nieuwtjes op het gebied van series en film zijn hier te checken.

THR

Reageer op artikel:
Cats film krijgt visuele upgrade na tegenvallend ontvangst
Sluiten