Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 10 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Australische comedienne Celeste Barber breekt Facebook record met donaties voor bosbranden

De Australische comédienne Celeste Barber plaatste onlangs een oproep op Facebook om geld op te halen voor een brandweerbrigade in de staat New South Wales.En naar die oproep werd geluisterd. De opbrengst is zo groot dat het een record heeft verbroken op Facebook.

Barber’s actie is zacht uitgedrukt een succes te noemen. Op dit moment is er meer dan 30 miljoen euro opgehaald.

Celeste Barber gaat viraal met inzamelingsactie voor bosbranden

Celeste Barber zette op 3 januari een oproep op Facebook om geld in te zamelen voor de enorme bosbranden die woekeren in Australië. Nog geen week later is er al meer dan 30 miljoen euro gedoneerd via Facebook. De oproep van Barber luidt als volgt: ”Please help anyway you can. This is terrifying.”.

Je kunt overigens nog steeds geld doneren via Barber’s oproep. Klik daarvoor hierboven.

Barber’s oproep ging viraal waarna er geld werd gedoneerd van mensen over de hele wereld. Nog nooit eerder werd een goed doel zo massaal gesteund via deze functie van Facebook. De personal fundraisers feature werd in 2017 geïntroduceerd door het sociale medium. Je hebt hem wellicht wel eens voorbij zien komen als ‘verjaardagscadeau’.

De opbrengst van Barber’s actie wordt geschonken aan het PayPal Giving Fund. Die schenkt het bedrag vervolgens aan het Trustee for NSW Rural Fire & Brigades Donations Fund. Normaliter kan het een tijd duren voordat PayPal het geld heeft overgemaakt aan het goede doel van bestemming. Volgens Business Insider Australia heeft het bedrijf echter beloofd om dit proces in dit geval te versnellen.

Facebook Celeste Barber bosbranden
Een brandweerman in de Australische staat New South Wales (Bron: ANP / Saeed Khan / AFP)

Klimaatramp met verstrekkende gevolgen

De bosbranden in Australië woekeren al sinds november. De branden zijn een jaarlijks fenomeen, maar nog niet eerder waren ze zo hevig en uitgespreid. Door de extreme hitte en droogte in het continent lijkt er ook nog lang geen einde te komen aan deze klimaatramp. Op dit moment is er al meer dan 15 miljoen hectare land verbrand, zijn 24 mensen zijn overleden en zijn er ongeveer een miljard dieren dood gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Australische comedienne Celeste Barber breekt Facebook record met donaties voor bosbranden
Sluiten