Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 20 mrt 2018

Cervélo P5X Lamborghini Edition is de ultieme triatlon-fiets

Als je aan het automerk Lamborghini denkt, dan denk je aan snelheid. Het zijn met name de dikke sportwagens die in de jaren dat ze op de markt zijn, veel indruk hebben achter gelaten. En Cervélo is een vooraanstaand fietsenmerk, waarbij het ook gaat om snelheid. Nu hebben zij samen de Cervélo P5X Lamborghini Edition ontwikkeld en gaan ze die uitbrengen. Naar eigen zeggen is het de ultieme fiets voor hen die mee doen aan triatlons.

Cervélo P5X Lamborghini Edition in gelimiteerd oplage

Nu hebben we zelf geen ervaring met het afleggen van een triatlon en zodoende vinden we het lastig om vast te stellen waarom deze fiets per se daarvoor geschikt is. Maar het valt niet te ontkennen dat het een speciale fiets is. En als je hem wilt hebben, dan heb je met twee zaken rekening te houden. Ten eerste is het een fiets die voor ruim 15.000 euro verkocht wordt.

Daarmee is het er dus één die je alleen kunt betalen als je echt heel veel dedication voor je fietsactie hebt. Ten tweede wordt de fiets in een zeer gelimiteerd oplage gemaakt. Er zullen er slechts 25 van geproduceerd worden. Daarmee voelt het meer aan als een collector’s item dan dat je er op gaat fietsen nadat je net een paar kilometer heb gezwommen.

De fiets valt op met zijn gele/zwarte patroon en zijn nogal opvallende structuur. De fiets maakt gebruik van een groot middenframe en de manier waarop het achterwiel daarmee in verbinding staat is nogal apart. Ideaal dus om in een wedstrijd mee op te vallen. Het maakt in elk geval indruk op je tegenstanders, die daardoor zich misschien uit het veld laten slaan.

Wil je meer weten over deze opvallende fiets? Dan kun je hier terecht. En als jezelf niet zoveel van trappen houdt, dan zijn er inmiddels genoeg elektrische fietsen om mee aan de slag te gaan.

Reageer op artikel:
Cervélo P5X Lamborghini Edition is de ultieme triatlon-fiets
Sluiten