Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 3 jan 2014

CES 2014: Wat te verwachten van ‘s werelds grootste gadget en elektronicabeurs

Een nieuw jaar van technologische vooruitgang met veel nieuwe gadgets en elektronica is nog maar net begonnen. En om dit perfect in te luiden begint over vier dagen ‘s werelds grootste gadget en electronicabeurs. We hebben het natuurlijk over het Consumer Electronics Show (CES) dat sinds 1967 in Las Vegas wordt gehouden.

Om je een idee te geven wat je kunt verwachten hebben we een lijstje gemaakt van een aantal trends. Denk jij dat je er nog meer weet? Druk dan op de ‘Reageer-button’ en laat een reactie achter.

Volwassen 4K-televisies

Op de CES 2013 werden de eerste 4K-televisies getoond. Dit waren de eerste versies en behoorlijk prijzig. Het afgelopen jaar zijn er dan ook verschillende varianten verschenen en verwachten we op de CES 2014 nog grotere en natuurlijk ook gebogen schermen. Wat de prijs betreft weten we dat deze drastisch lager is dan een jaar geleden. Dit geldt in ieder geval bij de 4K-televisie van Polaroid, het merk dat bekend staat om zijn iconische fotocamera’s. Ze hebben namelijk al een 50-inch 4K-televisie aangekondigd met een prijskaartje van omgerekend 730 euro.

Verder hebben bedrijven zoals Netflix en YouTube al aangekondigd dat ze 4K-content gaan aanbieden. Want ja, wat heb je aan een televisie met een resolutie van 4K als er geen content voor beschikbaar is. We zijn benieuwd welke andere bedrijven ook 4K-content gaan aanbieden.

 

Een explosie van draagbare elektronica

We zagen in 2013 al een opmars van draagbare elektronica. Denk aan slimme sportkleding, camera’s, Google Glass en vergeet natuurlijk niet de smartwatches. Sommige van deze ‘slimme’ horloges zijn flink geflopt, maar het lijkt erop dat bedrijven er toekomst in zien.

2014 wordt ook het jaar van activity trackers. Dit jaar komen er meer producten op de markt waarmee je al je bewegingen en slaappatroon kunt meten. Er wordt gesuggereerd dat LG met een fitnesstracker op de CES 2014 gaat komen die lijkt op de Nike Fuelband of de Fitbit Force. We zijn steeds meer bezig met ons lichaam, dus het zou geen vreemde zet van LG zijn. LG zou ook nog bezig zijn met een smartwatch. We zijn benieuwd!

 
Google Glass gaat in 2014 (waarschijnlijk) eindelijk uitkomen voor consumenten, maar andere techbedrijven zijn ook flink aan de slag gegaan met hun eigen slimme brilletje. Misschien krijgen we wel een beter of goedkoper alternatief te zien over een aantal dagen. Wat denken jullie?

 

Biometrische uitbraak

Vingerafdruk- en gezichtscanners zijn eigenlijk niks nieuws, maar wel voor consumentenelektronica. De wereld stond op zijn kop toen de iPhone 5S een vingerafdrukscanner kreeg. Dit is natuurlijk maar het begin en veel andere bedrijven gaan dit nu ook in hun eigen elektronica verwerken. Wat denk jij, is dit de toekomst of zal dit over een paar jaar verdwenen zijn? Wellicht ontgrendelen we dan alles met onze ogen.

 

Het ‘slim’ maken van je huis

In 2013 werden we bedolven met gave gadgets die je huis ‘slimmer’ moeten maken. We denken daarom dat we nu ook steeds meer apparaten krijgen die met elkaar gaan communiceren. Denk aan je koelkast die verbonden is met je telefoon en kook-app. Zo weet je in een handomdraai wat je klaar kunt maken.

 

Slimme auto’s?

In dit artikel kun je al lezen dat Ford op de CES 2014 een auto gaat presenteren die over zonnepanelen beschikt. Verder gaat Audi ook iets gaafs presenteren. Het bedrijf begon met led-verlichting en komt nu met lasers die dienen als verlichting. Lasers zijn kleiner dan led-lampjes en ook nog eens veel sterker. We kunnen niet wachten welke andere auto-innovaties en gadgets er uit gaan komen.

 

De toekomst van het 3D-printen

Dat 3D-printers helemaal hot zijn weten we nu wel, maar deze geweldige machines zijn over het algemeen redelijk duur. We denken daarom dat bedrijven dit probleem gaan aanpakken op CES 2014 met goedkopere en misschien wel betere machines. Wordt 3D-printen in 2014 mainstream, wat denk jij?

Reageer op artikel:
CES 2014: Wat te verwachten van ‘s werelds grootste gadget en elektronicabeurs
Sluiten