Rutger Houweling
Rutger Houweling 5 jan 2016

CES 2016 van dinsdag 5 januari; BMW presenteert awesome concept en meer

De Consumer Electronics Show (CES) 2016 gaat officieel op 6 januari 2016 in Las Vegas van start. De CES is voor iedere liefhebber van technologie de grootste ontmoetingsplaats ter wereld. Logisch dus dat wij verslag doen van dit innovatieve spektakel. Op de CES 2016 wordt de toekomst van de aankomende vijf jaar bepaald. Dit is hét event waar Marty McFly zich op z’n best voelt en de Jetsons voor terug in de tijd vliegen. Om in Las Vegas de nieuwste producten te ontdekken en te testen. Zodat ze thuis kunnen vertellen hoe te gek de toekomst eruit ziet.

CES 2016 overzicht dat de hele dag wordt bijgehouden

Aangezien CES 2016 voor de pers al op 4 januari van start gaat vind je dagelijks op WANT alle nieuwe innovaties die worden gepresenteerd. En om ervoor te zorgen dat jij meteen op de hoogte bent van de nieuwste snufjes houden wij dit artikel de gehele dag voor je bij. Wanneer we iets nieuws tegenkomen ben jij zodoende de eerste die dat weet! Heb je gister gemist? Check dan via de WANT-file van CES 2016 wat er voorbij is gekomen! Enjoy.

Wauw; toffe nieuwe producten van BMW

Oef, het i Vision Future Interaction concept is tof! En ook niet uit te spreken. Als je goed kijkt is dit echter de hybride i8 met een Spyder-jasje eromheen. En ja, dat geeft een prachtig aanzicht. Daar doet het interieur niet aan ten onder, welke van de nieuwste snufjes is voorzien. Zo kent-ie een 21 inch-scherm op het dashboard, AirTouch waarmee je via gebaren de auto kunt bedienen en meer! Een ander tof product dat BMW presenteerde is een motorhelm. Deze helm kent een display in het vizier waar je zaken in ziet als hoe hard je gaat, maar ook de routebeschrijving en meer. Gaaf!

Nieuwe hoofdtelefoon van Altec Lansing kent ingebouwde camera

Dit vinden wij een tof idee. Altec Lansing heeft een hoofdtelefoon ontwikkeld met een ingebouwde camera. De hoofdtelefoon is voor dj’s bedoelt zodat ze tijdens het draaien anderen kunnen laten zien wat ze meemaken. Dit kunnen ze via een livestream met de wereld doen. Een nadeel; een dj heeft niet altijd een hoofdtelefoon op zijn hoofd, maar soms om zijn nek of op de draaitafel liggen.

Wauw; HTC onthult nieuwe virtual reality bril Vive Pre

HTC is al een tijdlang bezig met de eigen virtual reality bril. Nu heeft het bedrijf de Vive Pre gepresenteerd. De Vive werkte al tof en deed onze harten sneller kloppen. De Pre is een update van de Vive en belooft flink wat verbeteringen. En ook gave extraatjes. Diegene die ons het meeste aansprak is de camera die aan de voorkant van het apparaat is toegevoegd. Je kunt daarmee beelden van de ‘echte’ wereld in je virtuele wereld laden en toepassen. Ja, dat is dope!

Maak kennis met de Blaze; Fitbit’s nieuwe fitness-horloge

Blaze is de nieuwe ‘wearable’ van Fitbit. Het is eigenlijk geen wearable, maar meer dan dat. Maar ook weer niet een smartwatch, want het is minder dan dat. We hebben het dan ook maar een fitness-horloge genoemd. Het horloge houdt je activiteiten op allerlei manieren bij, echter ondersteunt-ie bijvoorbeeld geen apps van derde partijen. De Blaze ziet er in ieder geval tof uit!

HTC presenteert langverwachte Under Armour lijn

Het is erop of eronder voor HTC en de Under Armour lijn moet dus een succes worden. Met de UA HealthBox zouden ze de eerste succesvolle stappen moeten zetten. Dit is een doos dat bestaat uit een polsband, hartslagband en weegschaal, welke allen met elkaar in verbinding staan. Op deze manier zou de box gezamenlijk jou een gezonder leven moeten bieden. Ook zijn er in de Under Amour lijn speciale hardloopschoenen gepresenteerd. Deze kunnen al jouw activiteiten bijhouden zonder dat je daarvoor je telefoon mee hoeft te nemen. HTC gooit het dus op de combinatie tussen een gezond leven en techniek, wij zijn benieuwd of dat de reddende engel blijkt te zijn.

Wakker worden met geur in plaats van geluid

De wekker is gehaat. Je schrikt wakker van het vervelende geluid en kunt zo de dag slecht beginnen. Maar deze wekker, die je met geur wekt in plaats van een schel geluid, valt je zeker beter in de smaak. De Sensorwake kan je onder andere wakker maken met de geur van chocola, pepermunt of zeelucht. Wij zijn fan!

De Scout TK is een kleine camera met indrukwekkende prestaties

De Scout TK is een kleine camera waar je beelden mee kunt schieten in het donker. De kleine camera kan warmtesignalen oppikken tot een kleine honderd meter van je vandaan. En waar de TK werkt met je smartphone is het ook mogelijk om ‘m als standalone toe te passen! Een handige, draagbare gadget!

Ontwikkelaars klappen uit de kerk omtrent toekomst Gogoro

De Gogoro is nu al een tijdje een feit. Vandaag klapte het bedrijf uit de kerk omtrent de plannen voor de toekomst en wat toffe tweaks. Zo kennen de nieuwere scooters een oplaaddok en de mogelijkheid om ze via je mobiele apparaten van het slot te halen.

Misfit toont nieuwe stijlvolle wearable

Wij wisten het ook niet, maar het is toch mogelijk; een stijlvolle wearable ontwikkelen. De nieuwe Misfit Ray kan wat een wearable kan, zoals je activiteiten bijhouden het trillen wanneer je te lang stilzit. Wat een gaaf extraatje is bij de Ray is dat-ie modulair is. Zo kun je ‘m aan je persoonlijke voorkeur aanpassen. Op deze manier is het een wearable die je in je dagelijkse leven ook nog zou kunnen dragen! Lees er hier meer over.

Canon presenteert toffe nieuwe versies van Vixia camcorders en PowerShot camera’s

Het is altijd goed nieuws als Canon zijn producten een boost geeft. Dat is nu het geval bij de Vixia camcorders en de PowerShot camera’s. De hele reeks een producten en de specificaties die ze na deze update kennen vind je in dit artikel.

Harman Kardon presenteert gave collectie speakers

Speakers die je nu op de markt wilt zetten moeten draadloos zijn, met elkaar te verbinden zijn en er tof uitzien. Aan deze voorwaarden voldoen de vijf nieuwe speakers van de Omni+ collectie van Harmam Kardon zeker. Lees hier meer over de speakers!

Hydrao toont douchekop die watergebruik vermindert

Duurzaam leven is goed. Vandaar dat deze slimme douchekop van Hydrao een uitkomst is. De douchekop is bij aanvang van het douchen groen. Naarmate je langer doucht wordt de douchekop steeds roder. Bij vijftig liter is-ie rood. Op deze manier moet-ie je bewuster maken van jouw waterverbruik. Een goed initiatief vinden we, maar écht slim vinden we ‘m niet. Via een bijbehorende app kun je enkel de kleuren aanpassen en bij welke aantallen-ie rood kleurt. Wat meer inzicht in je verbruik en andere waterbesparende maatregelen waren fijn geweest!

Marbotic helpt spelenderwijs kinderen het alfabet leren

Het is lastig om kinderen te enthousiasmeren om het alfabet te leren. Dit is over het algemeen redelijk saai. Daar brengt Marbotic verandering in. Door een combinatie tussen het gebruik van fysieke letters en een app op de tablet worden kinderen gestimuleerd spelenderwijs problemen en puzzels op te lossen. Zo krijgen ze het alfabet onder de knie. Slim! Lees er hier meer over.

Garmin tovert je bril om tot slimme fietsbril

Garmin heeft net de Varia Vision onthuld en dit is naar ons idee zeker een slim apparaat. Het is namelijk een gadget die je aan je bril kunt bevestigen waardoor-ie slim wordt. Het apparaat is met name gericht op de fietser. Met de Vision, die zes uur meegaat, wordt een kleine display aan de zijkant van de bril gecreëerd. Dit display geeft aan hoe snel je fietst, de afstand die je hebt afgelegd, navigeert je naar je eindbestemming toe en meer. Het tofste is misschien wel de touchbediening die op de zijkant van het apparaat zit waarmee je ‘m kunt bedienen en van beeld kunt verwisselen. Een toffe gadget voor de fiets-enthousiast!

HP onthult nieuwe laptops

HP heeft net diverse nieuwe laptops onthuld. De Spectre x360 laptop was ons al bekend en is zeker een tof apparaat. Nu heeft-ie een upgrade gekregen door een 4K-scherm te krijgen. Daarnaast is de vernieuwde EliteBook Folio-reeks een aangename verrassing. Deze reeks kent laptops met een strak design, wederom 4K-schermen, die rond de tien uur meegaan en meer. Klinkt goed, toch?

LG komt met K-serie smartphones gericht op jongeren

LG heeft twee nieuwe smartphones onthuld. De K10 en K7 zijn midrange telefoons die op jongeren zijn gericht. Dit doet het bedrijf door een aantrekkelijk design met een aantrekkelijke prijs te combineren. Slim, want jongeren willen graag een tof apparaat en een lager prijskaartje is altijd mooi meegenomen!

Drone van Parrot met vleugels in plaats van propellers

De nieuwe drone van Parrot, de Disco, is razendsnel en kent een opmerkelijk ontwerp. De drone kent namelijk geen propellers, maar is van vleugels voorzien. Zo kun je met tachtig kilometer per uur door de lucht heen razen. Wij vinden ‘m tof! Lees er hier meer over.

Nvidia helpt handje mee aan zelf-rijdende auto’s met ‘supercomputer’

Nvidia heeft Drive PX2 vandaag aangekondigd. Dit apparaat kan net zoveel capaciteit leveren als 150 MacBook Pro’s dat kunnen! En ja, dat is bijna teveel om te bevatten. Met deze rekenkracht kan de supercomputer zelf-rijdende auto’s een flink handje helpen. Zelf-rijdende auto’s moeten namelijk flink wat informatie verwerken en deze supercomputer helpt daarbij. Lees hier meer over de Drive PX2, wat een tof apparaat!

DietSensor lanceert gadget waarmee je kunt zien wat voor voedingswaarde iets bevat

Het is niet meer een trend, maar gewoon de dagelijkse gang van zaken geworden dat we nadrukkelijk letten op wat we binnenkrijgen. Daarom is de SCiO zo’n handig apparaat. Met deze gadget kun je namelijk eten scannen en dan krijg je te zien wat voor voedingswaarden een bepaald product kent. En daar dus je dieet op afstemmen. WANT!

Yes; IdeaCenter 610S is een computer met ingebouwde projector

Lenovo ziet zeker wat in ingebouwde projectoren. Dat blijkt nu ook weer uit de IdeaCenter 610S, een computer met ingebouwde projector. Wij vinden het idee slim, want je hebt (bij vrienden) thuis altijd wel een muur over waar je op kunt projecteren. En zodoende met zijn allen van een film of serie kunt genieten. Of gamen natuurlijk. Het enige heikele punt is dat de projector dan wel kwalitatief goed beeld moet leveren! Lees hier alles over de computer.

Een plantenbak die ervoor zorgt dat je planten blijven leven

Het grootste probleem bij het houden van planten? Dat je ze vergeet te onderhouden. En dan sterven ze. Niet met de Parrot Pot, een plantenbak die zichzelf van water blijft voorzien. En je planten dus voor je in leven houdt. Dat kost wel een goede 92 euro en maakt het wel een dure plantenbak. Een oplossing is het dus zeker, maar wel een dure.

Aan de kant Nike; Zhor Tech komt met zelf-strikkende schoen

Het is natuurlijk bekend van Back to the Future, de zelf-strikkende schoen van Nike. Zhor Tech heeft nu ook een schoen gepresenteerd waarmee je via een applicatie je veters kunt strikken. Je trekt de schoenen aan waarbij er automatisch een app op je smartphone wordt gestart. Met één druk op de knop worden je veters gestrikt. Een grappig idee, maar het pakken van je phone en het strikken van je veters op die manier duurt net zo lang als het zelf strikken lijkt ons.

Lenovo onthult verschillende laptops

Lenovo heeft de afgelopen tijd zeker niet stil gezeten. Zo toont het bedrijf een dun model van de Yoga-laptop. Dit is een laptop die je helemaal kunt omklappen en dan ook als tablet kunt gebruiken. Handig voor wanneer je niet zoveel ruimte hebt, zoals in de trein bijvoorbeeld. Daarnaast kondigde het bedrijf ook allerlei andere laptops, beeldschermen en meer aan!

Volvo brengt samen met Ericsson beeldschermen naar je dashboard

Je kon eerder op WANT een video zien van het idee dat Volvo heeft bij de zelf-rijdende auto van de toekomst. Dit concept is nu verder uitgewerkt met een streamingdienst voor in de auto. Zo kun je wanneer je auto voor je naar je eindbestemming rijdt heerlijk van je favoriete serie genieten! Lees er hier meer over.

Besturen van BB8-droid nu mogelijk met armband

Oké, dit is iets wat de Star Wars-fan niet kan laten liggen. Sphero presenteerde namelijk een armband waarmee je de BB8-droid kunt besturen. Dit doe je dan door middel van bewegingen. Alsof je de Force aan het gebruiken bent dus! En ja, dat ziet er awesome uit! We hoorden alleen wel dat het nog niet perfect werkt. Het is nog maar een prototype, dus dat is niet erg. Wij willen ‘m.

Slimme shirts van Hexoskin die allerlei informatie over je bijhouden tijdens het sporten

Hexoskin levert al een tijdje slimme shirts die allerlei informatie over je bijhouden tijdens het sporten. Je kunt denken aan je hartslag en het aantal calorieën dat je verbrandt. Nu kennen die shirts diverse tweaks, zoals dat ze met applicaties van derde partijen werken. Wij zijn wel fan van shirts die ook meteen allerlei informatie over je meten, zo ben je af van de wearables om je arm.

Opvouwbare headset om films altijd en overal te zien

De Royole-X is een headset waar je altijd en overal films op kunt zien. En als we headset zeggen, dan menen we ook een headset. Als een soort virtual reality-bril met hoofdtelefoon ben je compleet afgeschermd van de wereld een filmpje aan het checken. En je kunt ‘m gemakkelijk meenemen aangezien-ie in- en uit te klappen is. Handig als je in de auto zit met familieleden die je niet wilt spreken, maar verder voor ons een iets te asociaal apparaat waarmee je totaal van de buitenwereld bent afgesloten.

Een waterfles met allerlei snufjes

LifeFuels heeft een waterfles ontwikkeld die allerlei slimme snufjes kent. De fles meet je watertoevoer, maar voegt ook allerlei supplementen aan je water toe. Er is namelijk ruimte voor vijf houders in de waterfles waar je supplementen in kunt doen. En doordat-ie via Bluetooth aan jou doorgeeft wat voor supplementen je per dag binnenkrijgt kun je zo gezonder leven. Wij vragen ons alleen nog steeds af of mensen hier echt een speciale (en vaak dure) waterfles voor willen aanschaffen.

Met Ziro bouw je je eigen robot die je kunt aansturen via bewegingen

Het bouwen van je eigen robot is cool! Vooral als het er eentje is die je zelf met je eigen bewegingen kunt aansturen. Dat is het geval met de kit van Ziro. Lees hier wat de kit allemaal bevat.

Beter slapen met het bed van Sleep Number

Sleep Number heeft het ‘IT’-bed ontwikkeld. Dit is een matras, maar dan een slimme. Het bed laat je door middel van allerlei snufjes weten hoe goed je slaapt, waar verbeterpunten zijn en hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. We hebben ‘m niet uitgeprobeerd, maar als het daadwerkelijk werkt vinden wij het matras een prima idee.

Draadloze oordopjes mét GPS zijn een feit

Altec Lansing heeft draadloze oordopjes ontwikkeld. Dat is niet zo speciaal, echter is wel speciaal dat deze oordopjes GPS kennen. Zo kun je ze altijd terugvinden via een bijgeleverde applicatie. Dat is wel handig. Het probleem is echter dat de logge apparaten niet bepaald stijlvol zijn en er ook niet comfortabel uitzien. Lees hier meer over de oordoppen.

Je temperatuur opnemen met Withings Thermo is een fluitje van een cent

De thermometer krijgt van Withings een boost. Deze thermometer is namelijk met Wifi verbonden en neemt je temperatuur op door middel van zestien infraroodsensoren. Hierdoor hoef je ‘m bijvoorbeeld niet meer op je tong te leggen! Dat kost meer dan honderd euro, maar is wel een stuk hygiënischer en sneller. Bron

Beveiligingscamera die alles herkent

Nenatmo heeft gisteravond de Presence gepresenteerd. Dit is een handige beveiligingscamera die mensen, dieren en auto’s herkent. Op deze manier kun je met een veiliger gevoel van huis of naar bed. Je kunt alles checken via de bijgeleverde applicatie. Lees er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2016 van dinsdag 5 januari; BMW presenteert awesome concept en meer
Sluiten