Rutger Houweling
Rutger Houweling 8 jan 2016

CES 2016 van vrijdag 8 januari; slimme horloge van Razer Nabu gaat maanden mee en meer

De laatste dag van Consumer Electronics Show (CES) 2016 in Las Vegas is vandaag aangebroken. De CES is voor iedere liefhebber van technologie de grootste ontmoetingsplaats ter wereld. En om die reden doen wij uiteraard verslag van dit innovatieve spektakel. Op de CES 2016 wordt de toekomst van de aankomende vijf jaar bepaald. Dit is hét event waar Marty McFly zich op z’n best voelt en de Jetsons voor terug in de tijd vliegen. Om in Las Vegas de nieuwste producten te ontdekken en te testen. Zodat ze thuis kunnen vertellen hoe te gek de toekomst eruit ziet.

Overzicht van CES 2016 dat de hele dag wordt bijgehouden

Aangezien CES 2016 voor de pers al op 4 januari van start gaat vind je dagelijks op WANT alle nieuwe innovaties die worden gepresenteerd. En om ervoor te zorgen dat jij meteen op de hoogte bent van de nieuwste snufjes houden wij dit artikel de gehele dag voor je bij. Wanneer we iets nieuws tegenkomen ben jij zodoende de eerste die dat weet! Heb je gister gemist? Check dan via de WANT-file van CES 2016 wat er voorbij is gekomen! Enjoy.

Toffe innovaties en gadgets

3D-pinter van Polaroid is gemakkelijk te gebruiken
3D-printers zijn ingewikkelde apparaten. Maar het moet toch gemakkelijker kunnen is wat Polaroid dacht. Met de ModelSmart maken ze 3D-printen toegankelijker. Lees hier hoe ze dat doen.

Koffer van de toekomst die je overal volgt
Wanneer je veel bagage bij je hebt, zoals wanneer je op vakantie gaat, merk je dat aan het gewicht van je koffer. Het rond slepen van je koffer kost dan ook flink wat energie. Nu niet meer, want deze koffer van NUA Robotics volgt je altijd en overal.

Camera’s

GoPro werkt aan actiecamera die 360-graden beelden kan schieten
Velen kondigden al aan dat ze een actiecamera die in 360-graden beelden kan vastleggen hebben gemaakt. GoPro loopt iets achter en kondigde vandaag aan dat ze er eentje aan het ontwikkelen zijn.

Beelden vanuit de lucht schiet je met Snap
Vantage Robotics kondigde eerder al de Snap aan, een drone waarmee je beelden vanuit de lucht kunt schieten. Echter gaven ze vandaag de specificaties vrij. Zo is de drone voorzien van een 4K-lens en kent-ie software waardoor je ‘m niet hoeft te besturen terwijl je beelden kiekt. Handig!

Online

Samenwerking tussen IBM en Under Armour
IBM gaat samenwerken met Under Armour en brengt daarbij een applicatie op de wereld. Deze app gebruik je om alles omtrent je gezondheid optimaal te regelen, zoals sport, voeding en je gezondheid. Bron

Applicatie voor je boormachine
We zijn weer een applicatie rijker. Er is nu namelijk een applicatie voor je boormachine. De app is afkomstig van Black & Decker!

YouTube ondersteunt binnenkort HDR video
YouTube gaat binnenkort de ondersteuning voor high dynamic range (HDR) video uitrollen. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit van de video’s op YouTube verbeterd!

Alles wat te maken heeft met laptops, smartphones, smartwatches, beeldschermen en meer

Vingerafdrukscanner van Qualcomm gebruikt ultrasonische golven
Vingerafdrukscanners keken toe nu toe naar het reliëf op je vinger en herkenden op die manier jouw vingerafdruk. De vingerafdrukscanner van Qualcomm gebruikt ultrasonische golven die een 3D-beeld van je vinger maken en zo veiliger zijn!

De Quell moet afrekenen met chornische pijnklachten
De Quell is een wearable welke korte metten moet maken met chronische pijnklachten. Het apparaat zou voor driekwart van de ondervraagden leiden tot minder pijn en het gebruik van minder medicatie. Een uitkomst is het dus zeker!

De Razer Nabu is een digitaal horloge met slimme karakteristieken
De Razer Nabu is niet een smartwatch per se, maar meer een digitaal horloge met slimme karakteristieken. Zo kan-ie notificaties weergeven en je activiteiten bijhouden. Wat echter een flink voordeel is, is dat-ie maandenlang meegaat op één batterij. Wow!

Concepter Soul wearable wil je meer tijd laten doorbrengen met je vrienden
Wearables leggen vooral de nadruk op het sporten en je gezondheid. Echter kan het ook anders, of zo laat de Concepter Soul zien. De Soul gaat een jaar mee op één batterij en het enige dat-ie bijhoudt is met hoeveel andere Soul-dragers en hoelang je in contact komt!

Met Skreens kun je meerdere schermen op je televisie weergeven
Vind jij het fijn om tijdens het TV-kijken ook onder in je scherm je Facebook-feed te zien en Teletekst op te hebben? Dan is Skreens een topapparaat voor jou. Screen kan namelijk verschillende HDMI-signalen bundelen op je televisiescherm!

Polaroid komt met twee Android-telefoons
Polaroid gaat zijn boekje te buiten en presenteerde vandaag twee Polaroid-telefoons. De Snap zal drie schermformaten kennen, 5-inch, 5,5-inch en 6-inch. De Power kent een 6-inch scherm. De rest van de specificaties van de phones vind je hier. Écht onderscheidend zijn de telefoons alleen niet.

Dell toont Latitude-laptops en Alienware-laptop
Dell heeft met CES flink wat producten getoond. De laatste zijn de Latitude-laptops (met dunne schermwand) en de Alienware-laptop (met OLED-scherm). Benieuwd naar het kunnen van de laptops? Dat check je hier!

Bron: Tweakers

Wow; transparant display van Panasonic
Dit vinden wij een gaaf product. Panasonic heeft namelijk een scherm ontwikkeld waar je doorheen kunt kijken als-ie niets afspeelt. Magisch he! Dat werkt als volgt.

Vervoer

Automerk Garmin laat concept zien voor dashboards
Garmin slaat een andere weg in de dan de meeste automerken. Een dashboard vol touchschermen voert namelijk de boventoon. Maar bij Garmin is het dashboard voorzien van draaiknoppen!

Bron: Cnet

De auto van de toekomst van Bosch doet al het werk voor je
Dingen als inparkeren, sturen en meer; het is als het aan Bosch ligt iets van het verleden. Bosch introduceerde namelijk een concept dat innovatief ver is en deze taken van je overneemt!

Bron: Cnet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CES 2016 van vrijdag 8 januari; slimme horloge van Razer Nabu gaat maanden mee en meer
Sluiten