Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 5 jan 2017

CES 2017 dag 3: Laptop met drie schermen, écht draadloos opladen en meer

De tijd vliegt en dat geldt ook voor CES 2017. Dag drie zit er alweer op. De hotste gear die een (grote) rol in onze toekomst gaat spelen is wederom gepresenteerd. Jij mist die gear dankzij dit overzicht niet.

Hier vind je trouwens nog veel meer over CES 2017.

Gear

Deze slimme bril helpt blinden ‘zien’

Het is natuurlijk lastig voor mensen die slecht- of niet zien om buiten te komen, vooral in vreemde omgevingen. Daar wil Aira mee helpen door de wereld aan deze mensen te beschrijven.

Deze drone is je persoonlijke waakhond

Het is nooit fijn als je ‘s nachts wakker wordt omdat je iets in je huis hoort. Dat je dan ook nog eens op pad moet is al helemaal een nachtmerrie. Via de drone van Alarm.com hoeft dat niet. Die vliegt voor je rond en jij kunt dan checken wat er aan de hand is.

Pixie helpt je je spullen vinden

Wat ben jij vaak kwijt? Sleutels? Daar kun je kleine trackers van Pixie opplakken. Vervolgens pak je je smartphone erbij die via een app in augmented reality laat zien waar je je apparaten kunt terugvinden.

Een elegante borstpomp van Willow

Wanneer jij of je partner een kind heeft gekregen moet je melk geven. Om een lang verhaal kort te maken gebruik je een pomp om een voorraad aan te maken. Deze borstpompen zijn daar een uitkomst bij. Ze passen gemakkelijk in de bh, zien er niet zo angstaanjagend als andere pompen uit én werken fijn.

Intel brengt eind dit jaar een mixed reality bril uit

Een bril die de echte wereld en de virtuele wereld met elkaar combineert, wordt een mixed reality bril genoemd. Daar is Intel nu al geruime tijd aan aan het werken en het einde lijkt in zicht. Eind 2017 is-ie een feit. Vet toch?

Elmo leert je kind(eren) coderen

WowWee heeft ELMOJI gepresenteerd. Je herkent de welbekende Elmo meteen in de robot terug. Het doel van de robot is je kind te leren programmeren. Dit door middel van een applicatie waar de robot en je kind(eren) zich samen op storten. Tof!

elmo-robot-want

Spiegeltje spiegeltje aan de wand..
De HiMirror Plus is een ontzettend botte spiegel. Het apparaat scant je gezicht namelijk met behulp van een camera en vertelt je vervolgens wat er mis is met je gezicht. Kun je niet tegen kritiek of de harde waarheid, dan is-ie niks voor jou.

Het uitklapbare scherm heeft nog wat werk nodig

Ken jij het onderstaande uitklapbare scherm nog? Daar schreven wij een tijd geleden over. Het scherm leek ons wel nice. Nu kwam The Verge ‘m tegen op CES. Ze vonden ‘m nice als prototype, maar de SPUD heeft nog wel wat werk nodig.

opvouwbaar scherm

Laptops, telefoons en televisies

De nieuwe laptop van Razer heeft 3 schermen

Dit doet ons denken aan die ene scène uit Batman. Dan zit ‘ie achter drie schermen mensen in de gaten te houden. Jij kunt dat ook met de laptop van Razer, maar houdt dan al je (werk)projecten in de gaten. De drie schermen bieden elk een 4K-resolutie en zijn 17 inch groot.

Écht draadloos opladen is een feit met de WattUp

De naam alleen al, WattUp, die is toch briljant? Dat de technologie er dan ook nog voor zorgt dat je je apparaten écht draadloos kunt opladen maakt het verhaal compleet. Het werkt als volgt: een hub zendt speciale signalen uit en apparaten waarin de technologie zit verwerkt worden zo opgeladen. Vanaf dit jaar zal de technologie het daglicht zien. Wij zijn fan!

wattup-want
De ZenFone AR van Asus is indrukwekkend
De ZenFone is van alle markten thuis. De nadruk wordt met Tango- en Daydream software op de virtuele wereld en op augmented reality gelegd. Daarnaast zou-ie met zijn 92 megapixels prachtige foto’s schieten. Wat een beest!

Samsung’s nieuwe televisie staat altijd aan

Sinds de televisie geen grote, lelijke beeldbuis meer is, worden ze graag in de woonkamer gezien. Een mooie, grote televisie in de kamer heeft wel wat. Daar speelt Samsung met deze televisie die altijd aan staat mee op in. De televisie kan normaliter als een stuk kunst aan de muur fungeren en dan in een beeldscherm veranderen wanneer jij dat wilt.

samsung-tv-want

Ook Panasonic introduceert een OLED-televisie

Waar LG alweer met de volgende stap bezig is, is Panasonic het bedrijf aan het proberen bij te benen. Panasonic heeft zojuist de eerste OLED-televisie van eigen maak met de wereld gedeeld. Dat belooft een televisie met schitterende beelden te zijn!

LG pakt uit

LG heeft een hele rits aan nieuwe producten gepresenteerd. De nieuwe, flinterdunne televisie is onze favoriet. Daarnaast is een laptop die 23 uur zou meegaan een feit en wordt Alexa in alle huishoudelijke apparaten van LG verwerkt. Hierdoor zijn ze slim en kunnen ze je leven op allerlei manieren ten goede komen.

De OLED Bravia televisie van Sony kent geen speakers

Toch komt er geluid uit de 4K-televisie. Dit door een nieuwe technologie waarbij de gehele televisie geluid produceert. Dat klinkt gaaf. Dat de televisie verder de kwaliteit van een OLED-scherm biedt is ook winnen natuurlijk. Lekker bezig, Sony!

Camera’s

De nieuwste camera van Fujifilm spreekt ons wel aan

Een kleine, compacte camera die niet al te gekke dingen doet is soms ook fijn. Bijvoorbeeld voor een dagje weg of op vakantie. De FinePix XP120 is dan een goede keuze. De camera is waterdicht en kan wel tegen een stootje.

fujifilm-want
Ontmoet het nieuwe vlaggenschip van Panasonic

Panasonic heeft overal wel vingers in de pap. De Lumix GH5 is een camera die potten kan breken. Dit apparaat is de eerste camera ter wereld die een twintig megapixel sensor biedt. Hierdoor kan-ie in 4K HDR filmen. Winnen!

Health

De nieuwe smartwatch van Casio

Casio blijft een innovatief horlogemerk en dat toont het bedrijf nu met de WSD-F20 (leuke naam joh). Het is één van de eerste smartwatches die op Android Wear 2.0 draait en kent onder andere GPS en offline kaarten.

casio-want
Intel en New Balance introduceren smartwatch

We weten nu al een tijdje dat de New Balance RunIQ eraan zat te komen. Het apparaat is nu zo goed als af en eindelijk kunnen we er een goede blik op werpen. Ook de specificaties liegen er niet om waardoor deze watch zeker het afwegen waard is.

watch-newbalance-intel-want
Reageer op artikel:
CES 2017 dag 3: Laptop met drie schermen, écht draadloos opladen en meer
Sluiten