Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

CES 2020: De Razer Kishi maakt van je smartphone een Switch

Op de CES 2020 zien we veel verschillende producten voorbij komen. Daarbij zijn er dit jaar opvallend veel producten gericht op gamers. De Razer Kishi is daarbij een controller die je op je smartphone gebruikt.

Nu is het idee van de Razer Kishi niet nieuw. Hij bouwt voor op de Razer Junglecat, een controller die eerder werd uitgebracht specifiek voor de Razer Phone 2. Deze controller moet werken met de Android en de iOS-apparaten.

De Razer Kishi is handig voor smartphone gamers

De Razer Kishi is een controller waarbij je de controller in het midden bevestigt en dan aan de zijkanten de analoge sticks en actieknoppen hebt. Wat dat betreft lijkt het net alsof je de smartphone een Nintendo Switch wordt. Wanneer je bang bent dat je tijdens het gamen met een smartphone te maken hebt met een lage batterij: geen nood. Je kunt je smartphone alsnog opladen via een USB-C of een Apple Lightning kabel, waarbij de stroom via de controller wordt opgeladen. De controller gebruikt overigens wel de stroom van je smartphone, dus die kan dus wel wat sneller leeg gaan.

De Razer Kishi zonder een smartphone ingepropt (Bron: Razer)

Daarnaast is Razer een samenwerking aangegaan met Nvidia om games via GeForce Now op je smartphone te spelen met de Razer Kishi. Geforce Now is de streaming dienst van Nvidia en zorgt er voor dat je diverse pc-games kunt spelen op verschillende apparaten. En met deze controller en een smartphone waarop je de service kunt gebruiken, heb je dus een goed werkend apparaat met gewone actieknoppen zoals je van een gamecontroller gewend bent. De controller moet begin 2020 beschikbaar zijn.

Qua Android-smartphones ondersteunt de Razer Kishi de Samsung Galaxy S8/S8+/S9/S9+/S10e/S10/S10+/Note 8/Note 9/Note 10/Note 10+, Google Pixel 2/2 XL/3/3XL/4/4XL en andere Android 7.0 Nougat of nieuwere toestellen. Qu iPhone kun je losgaan met de iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max, iPhone XR/XS/XS Max, iPhone X, iPhone 8/8 Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 6s/6s Plus en iPhone 6/6 Plus. Wil je meer lezen over wat er tijdens de CES allemaal speelt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CES 2020: De Razer Kishi maakt van je smartphone een Switch
Sluiten