CES 2020: Galaxy Fold naar schatting meer dan 400.000 keer verkocht

Een maand nadat Samsung foutief claimde de Galaxy Fold meer dan een miljoen keer verkocht was, is het bedrijf terug met een nieuwe schatting. Mede-CEO DJ Koh denkt namelijk dat het opvouwbare toestel ergens tussen de 400.000 en 500.000 keer over de toonbank gegaan is.

Dat zegt de topman tijdens CES 2020 tegenover het Koreaanse Yonhap News Agency. Aangezien Koh verantwoordelijk is voor de smartphoneafdeling van Samsung, zouden we dit keer kunnen aannemen dat het aantal klopt. Desondanks is het nog steeds een vaag aantal. De baas van zo’n afdeling zou eigenlijk een veel beter beeld moeten hebben van het commerciële succes van één van de meest vooruitstrevende smartphones van het bedrijf en dit moment.

Verkoopdoel Galaxy Fold

Samsung gaf vorig jaar aan dat er een verkoopdoel voor de Galaxy Fold is: een half miljoen stuks. En er zit nog een groot verschil tussen 400.000 en 500.000 verkochte exemplaren. Vage statements als deze vormen vaak de basis voor misinformatie en dat is wat we vorig jaar zagen gebeuren toen een andere Samsung-medewerker, Young Sohn, zei dat er een miljoen stuks over de toonbank gegaan waren.

Samsung onthult opvouwbare Galaxy Fold
De Samsung Galaxy Fold. (Afbeelding: Samsung)

Desondanks is 400.000 tot 500.000 verkochte Galaxy Fold-modellen toch een behoorlijke prestatie, ook al staat dat aantal in schril contrast met andere Galaxy-smartphones. Andere nicheapparaten doen het beduidend beter. Zo maakte Samsung eerder al bekend dat de 5G-varianten van bestaande smartphones, zoals de Galaxy S10 en Galaxy Note 10, verantwoordelijk zijn voor 6,7 miljoen verkochte units.

Nog maar het begin

De context is hier wel dat de lancering van de Galaxy Fold op z’n zachtst gezegd nogal hobbelig was. Verschillende reviewunits van de smartphone gingen kapot en daardoor is de releasedatum meerdere keren verschoven. In antwoord daarop heeft Samsung besloten onderdelen van de telefoon aan te passen, zodat verdere problemen op die gebieden voorkomen kunnen worden. Uiteindelijk werd de telefoon in september gelanceerd in enkele landen en komt de telefoon ook deze maand naar Nederland.

Daarnaast moeten we er rekening mee houden dat dit een nieuwe productgroep is voor Samsung en dat de lancering van de Fold nog maar het begin is. Naar verluidt werkt Samsung aan meerdere opvouwbare smartphones, waaronder eentje die gaat lijken op een ouderwetse opklaptelefoon, in de stijl van de Motorola Razr.

Yonhap News Agency

Reageer op artikel:
CES 2020: Galaxy Fold naar schatting meer dan 400.000 keer verkocht
Sluiten