Jelle van Es
Jelle van Es Games 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

CES 2020: JBL komt met een reeks gamingheadsets

Op het gebied van gamingheadsets zijn er vandaag de dag al veel partijen die zich op die markt bevinden. Tijdens de CES heeft JBL bekendgemaakt ook met een reeks gamingheadsets te komen.

De JBL-headsets voor gamers worden onder het kopje Quantum naar buiten gebracht. Het zijn headsets die in verschillende prijscategorieën worden uitgegeven.

De gamingheadsets van JBL

De JBL Quantum gamingheadsets worden vanaf april van dit jaar op de markt gebracht. De Quantum 100 is daarbij het instapmodel, terwijl de Quantum One geldt als het absolute paradepaardje van het bedrijf. De goedkoopste versie gaat zo’n 39 euro kosten, terwijl het premium model voor 229 euro wordt uitgegeven. Vanaf de Quantum 300 wordt de serie interessant. Want de 300, 400, 600 en 800 maken gebruik van de speciale QuantumSurround techniek. Deze maakt het mogelijk dat je tijdens het spelen een beter gevoel krijgt van waar de vijanden zich in de game bevinden. Vanaf de Quantum 600 worden de headsets ook draadloos en kun je via een USB-receiver of Bluetooth gebruik maken van draadloze audio.

De JBL Quantum One
De JBL Quantum One (Bron: JBL)

De Quantum One is draadloos en maakt gebruik van de QuantumSphere 360-degree technologie. De headset moet je dan wel via een USB-kabel in je pc pluggen. Als je dat hebt gedaan, dan wordt gemeten hoe je je headset draagt. Als je dan je hoofd beweegt, dan beweegt het geluid mee. Op die manier heb je dus een betere ervaring van het geluid en begrijp je nog beter waar vijanden zich in de game bevinden. Ook werkt dit met films en series die je dan op je apparaat bekijkt, dus voor de Netflix-liefhebbers is dit dus ook een optie.

Tot slot komt JBL op de CES ook nog met een speakerset genaamd de Quantum DUO. Deze ondersteunt Dolby Digital en de virtual surround sound tech van het bedrijf. Wil je meer lezen over alles dat er op de CES speelt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CES 2020: JBL komt met een reeks gamingheadsets
Sluiten