CES 2020: Lenovo introduceert eerste opvouwbare PC

Lenovo heeft vandaag de eerste opvouwbare pc geïntroduceerd tijdens CES 2020 in Las Vegas. De computer, genaamd ThinkPad X1 Fold, zal dit jaar beschikbaar zijn.

Vorig jaar liet het bedrijf “s werelds eerste opvouwbare PC” al zien. Het ging destijds om een prototype dat op kon vouwen als een boek. Tijdens CES 2020 heeft Lenovo de uiteindelijke versie van dit idee geïntroduceerd als de ThinkPad X1 Fold.

Lenovo ThinkPad X1 Fold qua hardware niet heel anders

De hardware van de ThinkPad X1 Fold is niet heel veel veranderd ten opzichte van het prototype dat het bedrijf vorig jaar liet zien. De afwerking is nog steeds van leer dat van achter naar voren buigt wanneer je hem openklapt of dichtvouwt. Het display is een 13,3-inch OLED-paneel en heeft dezelfde resolutie als een 9,7-inch iPad (2048 x 1536). Het scherm is afkomstig van LG Display.

Het enige verschil dat het definitieve product heeft, is de Windows Hello-ondersteunde camera die in een schermrand verwerkt zit.

Lenovo opvouwbare PC CES 2020
Staat er lekker bij (Afbeelding: Lenovo)

De software

Lenovo heeft een eigen manier gevonden om het opvouwbare gedeelte op softwaregebied te regisseren. De ThinkPad X1 Fold draait namelijk gewoon op Windows 10 Pro. Hoe dat precies in zijn werk gaat zullen we je later deze vertellen in onze eerste hands-on.

Wat je wel kunnen vertellen is dat het toetsenbord in portretmodus tevoorschijn komt aan de onderkant van het scherm. Wanneer je het apparaat vouwt heb je simpel gezegd gewoon het ontwerp van een laptop te pakken. Typ je liever “gewoon” op een fysiek toetsenbord, dan kan je altijd nog gebruik maken van een Bluetooth toetsenbord dat bij de computer geleverd wordt.

Lenovo houdt specs nog geheim

Specificaties op het gebied van prestaties zijn op dit moment zo goed als onbekend nog. Wat we kunnen zeggen dat het apparaat draait op een nieuw intel platform, waar we later nog over schrijven, en dat accuduur geschat is op zo’n 11 uur.

Lenovo opvouwbare PC CES 2020
Toetsenbordje erbij (Afbeelding: Lenovo)

De Windows 10 Pro versie van de ThinkPad X1 Fold verschijnt halverwege 2020 en kost $2499.

Alles over CES 2020 checken? Ga dan naar ons overzicht!

Reageer op artikel:
CES 2020: Lenovo introduceert eerste opvouwbare PC
Sluiten