CES 2020: Lenovo en Qualcomm introduceren eerste 5G computer

Qualcomm en Lenovo hebben vanmorgen in Las Vegas, tijdens CES 2020, de eerste 5G computer aangekondigd. De Yoga 5G, zoals de laptop heet, verschijnt in de lente van dit jaar.

Geruchten en hints over de Yoga 5G gingen al tijden rond. Zo kwam ook Qualcomm eerder al met een kleine hint naar de computer, die vandaag in Las Vegas werkelijkheid geworden is. We hebben een naam, specificaties, een prijs en een beeld van de 5G PC. Dit is alles wat je moet weten.

Qualcomm en Lenovo slaan de handen ineen

Dat 5G hét ding wordt van 2020 staat meer dan vast. “Werd dat vorig jaar ook al niet geroepen?”, ja zeker weten. Maar waar veel mensen denken dat het een daadwerkelijke faal geweest is het afgelopen jaar, valt dat volgens 5G marktleider Qualcomm alles mee. De cijfers werden op een rij gezet en het lijkt zelf harder te gaan dan de uitrol van 4G. Maar dat voor latere zorg.

CES 2020 Qualcomm Lenovo 5G PC
Daar is ‘ie! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het zorgt ervoor dat het bedrijf verder kijkt naar de mogelijkheden van 5G. Nieuwe manieren om het netwerk toe te passen en nieuwe producten die daar dan weer gebruik van maken. Samen met Lenovo besloot Qualcomm dat laptops een van deze producten zijn die gepaard moeten gaan met het netwerk. En zo werd de Yoga 5G geboren.

Specificaties

Gelukkig hoefde we het vandaag niet te doen met “later dit jaar komen we met meer informatie”, maar weten we ook echt wat het apparaat te bieden heeft. Vandaag hebben Qualcomm en Lenovo de volgende specs bekendgemaakt:

  • Snapdragon 8cx 5G Compute platform
  • mmWave & Sub-6 GHz
  • Accuduur van 24 uur
  • 14-inch Full HD touchscreen
  • eSim ondersteuning
  • Ontworpen om stil te zijn
  • Geen ventilatie
  • Qualcomm Adreno GPU
  • Dolby Atmos
  • Vingerafdrukscanner en IR camera met Windows Home
CES 2020 Qualcomm Lenovo 5G PC
Geloof je ons niet? Hier heb je de specs! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Uiteraard draait de laptop vervolgens op de volledige 5G ondersteuning, waardoor je altijd en overal verbonden bent met het internet. Iets waar de twee partijen zich overigens in de toekomst nog heel veel meer op gaan richten (naar eigen zeggen).

De Yoga 5G komt in de lente van 2020 al op de markt, voor de prijs van $1400.

CES 2020 Qualcomm Lenovo 5G PC
Zelfde verhaal als met de specs (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Meer van Lenovo en Qualcomm op CES 2020

Uiteraard hebben beide partijen nog meer te melden op CES 2020 deze week. Benieuwd naar alles wat er op de beurs gebeurt en wat wij daar aan het doen zijn? Hou onze pagina dan goed in de gaten.

Reageer op artikel:
CES 2020: Lenovo en Qualcomm introduceren eerste 5G computer
Sluiten