CES 2020: Nieuwe SSD van Samsung heeft een ingebouwde vingerafdrukscanner

Bij SSD’s is het belangrijk dat ze snel werken en veel opslagruimte hebben. Maar Samsung heeft een extraatje toegevoegd aan zijn nieuwe SSD. Er zit namelijk een vingerafdrukscanner op het apparaat. waardoor je je bestanden beter kunt beschermen.

Met deze externe harde schijf is het dus mogelijk je bestanden te beschermen op het moment dat je computer of laptop niet beschikt over biometrische bescherming, bijvoorbeeld in de vorm van een vingerafdrukscanner. De Samsung Portable SSD T7 Touch, zoals het apparaat genoemd wordt, kan in totaal vier afdrukken opslaan, zodat je de schijf ook nog kunt delen met vrienden of familie.

Andere verbeteringen voor SSD

Daarnaast heeft Samsung dit keer een handig lampje toegevoegd dat kan aangeven wanneer de externe schijf in gebruik is en wanneer er iets wordt weggeschreven. Dat lampje ontbrak op vorige iteraties van de externe SSD, maar die fout heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf nu dus hersteld.

De buitenkant is gemaakt van solide aluminium, waardoor die een val van twee meter moet kunnen overleven. Daarnaast is er een enkele usb-c-poort, waar je een USB-C-kabel of een USB-C-naar-USB-A-kabel in kunt stoppen.

De Samsung Portable SSD T7 Touch heeft hogere lees- en schrijfsnelheden dan zijn voorgangers. Het apparaat heeft een schrijfsnelheid van 1000 MB per seconde en een leessnelheid van 1050 MB Per seconde. Daarmee is die twee keer zo snel als zijn voorganger.

Prijs en beschikbaarheid

De T7 Touch is verkrijgbaar in het zwart of zilver en wordt aangeboden in 500 GB, 1 TB en 2 TB. De drive wordt geleverd met de twee hierboven genoemde kabels, dus die hoeft je niet los aan te schaffen. De SSD is compatibel met Windows, Mac en Android-besturingssystemen. De adviesprijzen zijn 169,99 euro voor de 500 GB, 249,99 euro voor de 1 TB en 459,99 euro voor de 2 TB. Verder geldt er een (beperkte) garantie van drie jaar.

De T7 Touch is in februari verkrijgbaar in meer dan dertig landen wereldwijd. Na de aanvankelijke release van de T7 Touch wordt de Portable SSD T7 naar verwachting in het tweede kwartaal gelanceerd.

Samsung (persbericht)

Reageer op artikel:
CES 2020: Nieuwe SSD van Samsung heeft een ingebouwde vingerafdrukscanner
Sluiten