CES 2020: Nvidia en Asus komen met een 360Hz gaming monitor

Op het gebied van gaming is een goede monitor een must. Zeker wanneer je fanatiek shooters speelt op een esports-niveau, dan is het belangrijk om een scherm te hebben met een hoge refreshrate. Op de CES 2020 hebben Nvidia en Asus samen een gaming monitor met een 360Hz refreshrate onthuld.

Dit is overigens niet voor het eerste dat Asus dit onthuld. Vorig jaar werd de monitor al aangekondigd, maar toen was het nog een 1 april grap. In een jaar tijd kan er dus veel veranderen.

De 360Hz gaming monitor van Asus en Nvidia

Het gaat om een 24,5 inch monitor die voorzien is van een 1080p-resolutie. Naast het feit dat hij voorzien is van een extreem hoge refreshrate (een beetje monitor met 144Hz is vandaag de dag al indrukwekkend), maakt hij ook gebruik van de G-Sync technologie van Nvidia. De combinatie van deze twee zorgt er voor dat de verschillende games die je speelt zeer vloeiend lopen. Daarbij is het overigens wel belangrijk dat je gebruik maakt van een krachtige videokaart om daadwerkelijk een voordeel te hebben van deze technologie. En de vraag is natuurlijk maar in hoeverre je echt een groot verschil gaat zien ten op zichte van een gamingmonitor van 240Hz.

Asus ROG Swift 360Hz
De Asus ROG Swift 360Hz (Bron: Asus)

Maar tegelijkertijd is het tof om te zien dat er telkens stappen worden gemaakt om de technologieën te verbeteren en te verhogen. Naast het feit dat het scherm voorzien is van een hoge refreshrate, is het ook nog eens zo dat hij een behoorlijk snelle responsetijd heeft van 2,8ms. Er zijn schermen die sneller zijn, maar voor een goed esports monitor scherm is dit zeer degelijk. De monitor valt overigens onder het Republic of Gamers-merk van Asus en wordt op de markt gebracht als de ROG Swift 360Hz. De monitor moet later dit jaar op de markt worden gebracht, maar een prijs is nog niet onthuld. Wil je meer lezen over de CES? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
CES 2020: Nvidia en Asus komen met een 360Hz gaming monitor
Sluiten