Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 8 jan 2020

CES 2020: Panasonic introduceert 4K camcorders, koptelefoon, televisies en meer

Tijdens CES 2020 in Las Vegas heeft Panasonic hun nieuwste innovaties voor dit jaar onthuld. Het bedrijf toonde onder andere een nieuwe OLED TV met Filmmaker Mode en Dolby Vision IQ.

Naast de nieuwe televisie introduceerde Panasonic ook de kleinste en lichtste 4K camcorders van de markt, nieuwe hoofdtelefoons en in-ears in samenwerking met Technics.

We zetten alle aankondigingen voor je op een rij.

De nieuwe Panasonic HZW2004 OLED TV

Panasonic CES 2020
Prima! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Panasonic heeft tijdens CES 2020 hun OLED TV-lijn uitgebreid. Het bedrijf kondigde de nieuwe HZW2004 aan, die zowel in een formaat van 55-inch als in een formaat van 65-inch op de markt verschijnt. De OLED TV beschikt over een Master HDR OLED Professional Edition display (om het makkelijk te houden), dat volgens het bedrijf zelf de beeldkwaliteit sterk omhoog weet te krikken.

Het nieuwste vlaggenschip van Panasonic biedt consumenten de mogelijkheid om zowel in donkere als in heldere verlichte woonkamers optimaal te genieten van HDR-beeldkwaliteit. Uiteraard gaat ook de HZW2004 gepaard met de Filmmaker Mode, die films naar je woonkamer brengen zoals ze volgens de makers bedoeld zijn.

De nieuwe ZWH2004 van Panasonic verschijnt ook in Nederland op de markt. Daar zal zowel het 65-inch als de 55-inch model op de markt komen onder de namen 65HZW2004 en 55HZW2004.

Kleinste en lichtste 4K Camcorders

Panasonic introduceerde ook de kleinste en lichtste 4K camcorders van de gehele markt tijdens CES 2020. De HC-X1500E en HC-X2000E bieden de mogelijkheid om zo compact en licht mogelijk beelden te schieten in 4K resolutie en 60 frames per seconde. De camcorders beschikken over een 25mm-groothoeklens en 32x i.ZOOM.

De camcorders worden door Panasonic ook in Nederland uitgebracht.

Technics True Wireless in-ears

Panasonic CES 2020
De nieuwe True Wireless In-ears (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op het gebied van audio introduceerde Panasonic de nieuwe Technics EAH-AZ70, dat de naam is voor de eerste True Wireless-hoofdtelefoon van het bedrijf.

Audiokwaliteit is anno 2020 uiterst belangrijk, maar dat geldt ook zeker voor ruisonderdrukking. Gebruik je dit niet voor koptelefoons of oortjes, dan sta je in principe al 1-0 achter. Wat dat betreft zit het met de EAH-AZ70 helemaal goed. Ze zijn voorzien van Dual Hybrid noise-cancelling.

Panasonic introduceert draadloze hoofdtelefoons

Naast de in-ears introduceerde Panasonic ook twee nieuwe True Wireless-hoofdtelefoons. De RZ-S500W en de RZ-S300W. Die eerster is voorzien van noise-cancelling, terwijl die tweede het voornamelijk moet hebben van zijn compactheid. De koptelefoon heeft een diameter van circa 17mm.

De RZ-S500W is, net als de in-ears, gewapend met de Dual Hybrid Noise Cancelling-technologie van Panasonic. Deze bestaat uit twee verschillende technieken: Feedforward Noise Cancelling (ook wel bekend als FF-NC) en Feedback Noise Cancelling (bekend als FB-NC).

De RZ-S500W is verkrijgbaar in het zwart en in het wit. De RZ-S300W voegt daar de kleur groen nog aan toe.

Meer hoofdtelefoons!

Panasonic introduceert naast de bovengenoemde in-ears en hoofdtelefoons, nog meer audio hardware. Het bedrijf kondigde de RB-M700B, de RB-M500B en de RB-M300B aan. Deze koptelefoons leggen de focus vooral op de bastonen, dat volgens Panasonic zelf in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Daarom heeft het bedrijf Extra Bass System Deep ontwikkeld, ook wel bekend als XBS DEEP, en die technologie is nu op de nieuwe headphones te verkrijgen. Het is de bedoeling dat zware basgeluiden door de toepassing meer tot hun recht komen. Dit doel zou behaald moeten worden met een Free Edge Driver-systeem van 40mm, Acoustic Bass Control en Harmonic Tuning EQ.

Panasonic CES 2020
We wilde ook graag laten zien dat we Michael Phelps hebben gezien vandaag! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Meer Panasonic op CES 2020

Panasonic zit, net als alle andere tech-bedrijven, niet stil tijdens CES 2020. En wij uiteraard ook niet! We zijn deze week in Las Vegas te vinden om alle nieuwste ontwikkelingen om en rond de beurs goed in de gaten te houden.

Op de hoogte blijven van alle content? Check dan ons overzichtspagina!

Reageer op artikel:
CES 2020: Panasonic introduceert 4K camcorders, koptelefoon, televisies en meer
Sluiten