Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Home 8 januari 2020

CES 2020: deze rijdende robot-kat moet je hebben voor je volgende feestje

Tijdens CES 2020 komen we de meest opvallende, bijzondere en absurde innovaties tegen van het moment. Dat de robot-kat daar zonder enige twijfel een belichaming van is, mag duidelijk zijn.

We willen je graag kennis laten maken met Bellabot: dé robot-kat die bij je volgende feestje of evenement niet mag ontbreken. Deze Intelligent Interactive Distribution Robot ziet er niet alleen schattig uit, maar rijdt ook de plakjes leverworst als een malle door je huiskamer bij de eerst volgende kringverjaardag!

CES 2020 laat ons kennismaken met Bellabot

Terwijl het leuk is om de grote namen van de markt in de gaten te houden tijdens CES 2020, is het misschien nog wel leuker om innovaties als Bellabot tegen het lijf te lopen. Het is een voedselafleverrobot die afkomstig is van het Chinese bedrijf PuduTech.

Het gaat om een robot die eten als het ware door een ruimte rijdt en aflevert op de juiste bestemming. Bella detecteert in haar reis naar de bestemming obstakels en houdt daar vervolgens rekening mee. Dit is mogelijk dankzij meerdere RealSense D435 dieptecamera’s van Intel. Hier door weet Bella de ruimte in 3D in kaart te brengen en kan vervolgens, dankzij de hulp van de wijde sluitersensor en een grotere lens, daar op anticiperen.

CES 2020 robot-kat
De Bellabot in ruststand (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Maar waar wij het uiteraard warm van krijgen is het ontwerp van de Bellabot. PubuTech heeft ervoor gekozen om een kat-achtig ontwerp te gebruiken bij de robot en ik moet eerlijk zeggen dat het nog aanstekelijker werkt dan een verkoudheid. Dit wil je toch gewoon door je huis hebben rijden?

Bella is in staat om stemmen te herkennen en praat vervolgens met de persoon in kwestie. Korte interacties of een dozijn aan schattige uitdrukkingen: Bella heeft het allemaal. Doordat de batterij makkelijk los te koppelen is, en daardoor ook makkelijk te vervangen is, is Bella 24 uur per dag en zeven dagen per week te gebruiken.

Meer zien van CES 2020? Check dan ook zeker even deze tafeltennis-robot die kont schopt!

Reageer op artikel:
CES 2020: deze rijdende robot-kat moet je hebben voor je volgende feestje
Sluiten