CES 2020: zo strak is de randloze 8K-televisie van Samsung

Samsung onthulde eerder deze week tijdens CES 2020 hun nieuwe randloze 8K-televisie. Vandaag kwamen we hem zelf tegen op de beursvloer.

Het is de week van CES 2020 en het is ook zeker de week van 8K-televisies. Partijen als TCL, Sony en LG tonen deze week hun nieuwe line-ups waar het 8K goed in vertegenwoordigd is. Dat geldt uiteraard ook voor Samsung met een 115-inch versie van The Wall en een geheel randloze 8K-televisie. En het oogt net zo lekker als je zou verwachten.

Randloze 8K Samsung-televisie: onze eerste indruk

Als Samsung iets bewezen heeft in 2019, dan is het wel dat het weet hoe het schermranden weg kan halen. De Galaxy S10-serie en Galaxy Note 10-serie waren voorzien van ontzettend mooie displays die amper voorzien waren van een schermrand. De vraag was dus niet of Samsung dit ook in hun televisie line-up zou dan, maar wanneer.

Het eindresultaat is de nieuwe QLED 8K die, 1 seconde nadat je oogbal hem opvangt, indruk weet te maken. Met een screen-to-body ratio van 99% geeft de televisie je een compleet andere beleving bij het bekijken van content. Zeker gezien het feit dat het scherm beschikt over een 8K-resolutie.

Samsung 8K-televisie CES 2020
Strak en een man met een pak (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De schermrand die aanwezig is op de televisie is slechts 2,3 millimeter, waardoor het net lijkt alsof er een stuk glas in je woonkamer staat. Iets dat, in combinatie met een dikte van 15millimeter, echt ontzettend fijn oogt.

Indruk op meerdere fronten

Uiteraard moeten we ook wel melden dat de televisie indruk weet te maken door het totale pakket en niet alleen door het scherm. De 8K beeldkwaliteit helpt in deze natuurlijk ook ontzettend mee en de toevoeging van OTS+ overigens ook. Dat laatste is een nieuwe technologie om audio beter tot zijn recht te laten komen, door het geluid als het ware over het scherm te laten bewegen. Hierdoor lijkt het in de buurt te komen van 5.1 surround sound.

Benieuwd naar meer van Samsung tijdens CES 2020 of de beurs in het algemeen? Bekijk dan onze overzichtspagina!

Reageer op artikel:
CES 2020: zo strak is de randloze 8K-televisie van Samsung
Sluiten