CES 2020: Samsung introduceert Ballie de (indrukwekkende) robot

Samsung heeft de schattige, doch indrukwekkende, robot Ballie aangekondigd. Tijdens CES 2020 in Las Vegas werd de eerste grote stap richting de toekomst gezet.

Ballie is een gekleurde bal die rondrijdt door je huis. Het apparaat volgt je ten alle tijden en luistert naar alle commando’s die je hem geeft. En wanneer je niet thuis bent? Dan houdt deze robot het huis voor je in de gaten. Ballie is de eerste stap in Samsungs zelfbenoemde Age of Experience.

Samsung toont Ballie tijdens CES 2020

Tijdens de Keynote in Las Vegas rolde er een wel heel bijzondere gast het podium op. Het was een kleine gele bal die onder de naam Ballie ging. Een slimme robot die het leven van een individu een stuk makkelijker moet maken.

Door de camera aan de voorkant van het balletje wordt je huis in de gaten gehouden wanneer je de deur uit bent. Zo kijkt het bijvoorbeeld of het goed gaat met je huisdier, zet het je huis klaar voor thuiskomst of zorgt het ervoor dat het huis opgeruimd wordt wanneer het een rotzooi is.

Samsung Ballie CES 2020
Balletje op het podium (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Tijdens de presentatie kregen we een video te zien waarin een huisdier een schaal met eten omkegelde. Ballie keek ernaar, riep de robotstofzuiger erbij en de boel werd opgeruimd. Het is de weer een stap richting de toekomst.

Je eigen leven op orde

Uiteraard wordt niet alleen je huis in de gaten gehouden wanneer je weg bent. Ook jij bent onderdeel van de zorgen van Ballie. Zo helpt hij bij het herinneren van afspraken en zorgt hij dat je wakker wordt. Je wekker gaat af, het licht gaat branden en je televisie gaat aan. Alles om ervoor te zorgen dat jij zo goed mogelijk wakker wordt.

Daarbij zorgt Ballie er ook voor dat jij je netjes aan je trainingen blijft houden. Naast reminders houdt het ook in de gaten of jij de desbetreffende workout ook daadwerkelijk goed uitvoert. Kortom: Ballie is je nieuwe beste vriend.

Wanneer Ballie precies uitgebracht wordt en hoeveel hij kost, is op dit moment nog niet bekend.

Samsung Ballie CES 2020
Balletje in actie (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Alle ontwikkelingen van CES 2020 bijhouden? Check dan ons overzichtspagina!

Reageer op artikel:
CES 2020: Samsung introduceert Ballie de (indrukwekkende) robot
Sluiten