Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

CES 2020: onze eerste indruk van de Samsung Galaxy A71

Vorige week kondigde Samsung onder andere de Galaxy A51 en de Galaxy A71 smartphones aan. Deze week, tijdens CES 2020, kregen we de kans om beide toestellen proberen. En dat deden we dan ook.

Gezien het feit dat Dominick een tijdje geleden al aan de haal kon met de Galaxy A51, heb ik me vandaag vooral gericht op de Galaxy A71. De nieuwe smartphone is voorzien van een aardige verzameling aan indrukwekkende specificaties, die je in dit artikel allemaal kan vinden.

Maar wat was onze eerste indruk van het toestel?

Samsung Galaxy A71 ontwerp is uiterst strak

Wie als eerste de Samsung Galaxy A71 in handen heeft, zal direct zien dat het toestel er strak uitziet. Of het nu gaat om de dunne schermranden, de afwerking van het toestel of het camerasysteem: het zit best wel goed in elkaar. Ja, ik schrik me nog steeds kapot van die grote camera-eilanden. Maar op een of andere manier geeft deze geen storende indruk.

Samsung Galaxy A71 CES 2020
Schaamteloze zelfpromotie op CES 2020 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wat betreft het display hebben we te maken met een 6.7-inch Super AMOLED scherm, waarbij de hole-punch op dezelfde manier op het toestel zit als bij de Galaxy Note 10-serie. Wel goed om te weten is dat deze hole-punch, dat Samsung Infinity-o noemt, wat dikker is dan bij de Galaxy A51.

Maar eerlijk is eerlijk: de eerste indruk van het display is ontzettend goed. Het beeld is scherp, helder en ziet er strak uit.

Camerakwaliteit

We hebben tijdens CES 2020 slecht een paar minuten met het toestel kunnen spelen, maar van wat ik gezien heb zit het best wel goed met de camera. Al mag dat uiteraard wel met zo’n aanwezig camerasysteem. Het is moeilijk te zeggen hoe de camera zijn werk doet met dagelijkse gebruik, gezien het feit dat we het alleen hebben kunnen testen op de beursvloer met flinke belichting.

Verder moet ik zeggen dat het toestel premium aanvoelt en dat hij heerlijk in de hand ligt. Ik ben persoonlijk fan van het ontwerp van de Galaxy A51, al is dat uiteraard wel een kwestie van smaak. Maar wie fan was van de Galaxy Note 10-serie, zal dit zonder twijfel ook erg kunnen waarderen. Al is het alleen al om de prijs.

Samsung Galaxy A71 CES 2020
Toestel ligt lekker in de hand (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Meer over onze avonturen op CES 2020 lezen? We hebben al onze artikelen netjes op een overzichtspagina gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CES 2020: onze eerste indruk van de Samsung Galaxy A71
Sluiten