Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Home 8 jan 2020

CES 2020: Samsung The Wall heeft een 292-inch variant en je weet niet wat je ziet

Samsung heeft hun The Wall televisie tijdens CES 2020 een flinke upgrade gegeven. En met flink bedoelen we dan vooral de grootte van het product. Man, wat is dit absurd.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft met gemak de grootste op CES, en dan hebben we het echt over de televisie. De nieuwe versie van The Wall is een 292-inch televisie. Dat betekent dat hij 7.4 meter groot is. Laat het even bezinken mensen!

Samsung geeft The Wall een 292-inch variant

Samsung heeft het voor elkaar gekregen om de grootste televisie tot nu toe in elkaar te flansen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft met behulp van hun MicroLED technologie The Wall 292-inch groot weten te maken. Dat lijkt groot op papier, dat lijkt groot op foto’s, maar wanneer je ervoor staat weet je niet wat je ziet.

Samsung The Wall CES 2020
Genomen met een Ultra Wide (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

We hoeven je uiteraard niet te vertellen dat deze televisies wel met een aardig prijskaartje op de markt verschijnen. The Wall is sinds korte tijd te koop voor de consument en de luxe versies van deze serie kosten je al gauw honderden duizenden euro’s. Maar goed, dan heb je uiteraard wel wat.

MicroLED: the next big thing?

MicroLED is de nieuwste technologie die we in het afgelopen decennium zijn tegenkomen. Het levert perfecte zwartwaardes en de helderheid is ontzettend hoog. Waar OLED bijvoorbeeld een helderheid van 1000nits weet te behalen, zit MicroLED rond de 4000 nits. In de toekomst zou dat zomaar 10.000 nits kunnen worden.

Daarbij zou MicroLED ook heel veel langer meegaan dan OLED, gezien het feit dat die eerste niet organisch gemaakt wordt. Dat zou volgens Samsung betekenen dat deze niet vervagen, zoals dat bij OLED wel kan gebeuren, en 100.000 uur aan kunnen staan. Dat staat ongeveer gelijk aan 11 jaar non-stop televisie kijken.

Voor de consument is het mooi om te zien dat het produceren van MicroLED op den duur een stuk goedkoper kan zijn voor bedrijven, dan het produceren van OLED. Terwijl de prijs van MicroLED op dit moment nog alles behalve laag is, zou dit in de toekomst wel degelijk een goedkopere optie kunnen zijn.

Samsung The Wall CES 2020
Past een hele berg op zo groot (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Alle ontwikkelingen van CES 2020 volgend? Check dan ons overzicht!

Reageer op artikel:
CES 2020: Samsung The Wall heeft een 292-inch variant en je weet niet wat je ziet
Sluiten