CES 2020: Speel SNES- en Megadrive-games onderweg met de Super Retro Champ

Dit jaar belooft een prachtig gamejaar te gaan worden met nieuwe spelcomputers en een hoop toffe games. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om altijd te genieten van games uit het verleden. Wat dat betreft is de Super Retro Champ een perfect product.

De Super Retro Champ is een spelcomputer die de mogelijkheid heeft om games van de Super Nintendo en de Megadrive af te spelen. En dan niet van roms via emulatoren, maar via echte cartridges. En hij is ook nog als handheld te gebruiken.

Maak kennis met de Super Retro Champ

Eerlijk is eerlijk, de Super Retro Champ wint niet de schoonheidsprijs. Het is een beetje een log ding. En dat is ook wel te begrijpen wanneer je een product op de markt brengt dat zowel een handheld is als de mogelijkheid biedt om SNES- en Megadrive-cartridges te gebruiken. Gelukkig komen er ook los een draadloze controllers voor het platform. Op die manier kun je de handheld op een tafel zetten en er vervolgens met de controller mee gamen. Heb je de mogelijkheid niet, dan zou je hem net als een Nintendo Switch kunnen vastpakken.

Super Retro Champ
De achterkant van de Super Retro Champ (Bron: My Arcade)

De Super Retro Champ is voorzien van een 7 inch scherm en kan zo’n vijf uur meegaan wanneer je hem als handheld gebruikt. Het is ook mogelijk om hem van stroom te voorzien en met een HDMI-kabel te verbinden met de televisie. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap: het is een handheld en een retro-spelcomputer. Verder kent het apparaat eigenlijk geen functionaliteiten. Je hebt geen mogelijkheden om roms of emulatoren te uploaden, het is echt een apparaat dat enkel bedoeld is om je klassieke cartridges mee te gebruiken. Het apparaat moet later dit jaar op de markt komen en gaat dan 110 dollar kosten. Wil je meer lezen over alles dat speelt op de CES 2020? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
CES 2020: Speel SNES- en Megadrive-games onderweg met de Super Retro Champ
Sluiten