Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 7 januari 2020

CES 2020: Sony heeft het logo voor de PlayStation 5 onthuld

We weten al een tijdje dat we eind dit jaar aan de slag kunnen gaan met de PlayStation 5. En weten ook al wat dingen van de techniek. Een logo hadden we nog niet.

Daar is nu verandering in gekomen. Tijdens de CES-presentatie van Sony heeft het bedrijf het logo voor de nieuwe spelcomputer onthuld. En die is eigenlijk precies zoals je zou verwachten.

Het PlayStation 5-logo is lekker standaard

Want het PlayStation 5-logo is precies zoals we dat hadden verwacht. Het is hetzelfde font als bij de vorige spelcomputer van Sony en het logo is ook hetzelfde. Wat dat betreft zou je kunnen zeggen never change a winning team. Bekijk het logo hieronder.

PlayStation 5 logo
Het logo wat zich laat raden (Afbeelding: Sony)

Buiten dit logo hebben we eigenlijk niet veel nieuws mogen ontdekken van de spelcomputer. En dat is toch wel jammer. De persconferentie van Sony op de CES zou een blik op de toekomst moeten werpen. Hoewel er veel toffe dingen zijn getoond, was de nieuwe spelcomputer toch wel het ondergeschoven kindje. Zeker als je bedenkt dat Microsoft vorige maand wel liet zien hoe hun nieuwe Xbox er uit zou komen te zien. De kans is groot dat we er nog een tijd op moeten wachten.

In plaats van beelden te tonen, werd bekende informatie herhaald. Zo krijgt de PlayStation 5 3D audio sound, adaptive triggers voor de controller, een snelle SSD, ray-tracing en een Ultra HD blu-ray drive. Wat dat betreft is het wel fijn dat we nu al iets weten van de inhoud. Daarmee is Sony al een stuk sneller dan bij de PlayStation 4. Als we daar naar terugkijken, dan werd er pas inhoudelijke informatie gegeven over de nieuwe spelcomputer in februari van het releasejaar en werd hij fysiek pas op de E3 in juni getoond. Wil je meer lezen over alles dat er op de CES speelt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
CES 2020: Sony heeft het logo voor de PlayStation 5 onthuld
Sluiten