Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 9 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

CES 2020: elektrische auto Sony is goede kruising tussen Porsche en Tesla

Sony onthulde eerder deze week de Vision-S: de eerste elektrische auto van het bedrijf. Vandaag kwamen we het voertuig in kwestie tegen op de beursvloer van CES 2020 en we zijn eerlijk gezegd best onder de indruk.

De Sony Vision-S wordt overigens al dé verrassing van CES 2020 genoemd. Niet heel gek ook, want het Japanse bedrijf wist tijdens de presentatie afgelopen maandag echt te stunten met de auto. En voor een bedrijf dat normaal gesproken niets te maken heeft met auto’s, ziet de Vision-S er wel heel goed uit.

Sony Vision-S van dichtbij bekeken

Van interieur tot design en van uitstraling tot de laadpaal: alles aan de Sony Vision-S is futuristisch, strak en indrukwekkend te noemen. Nadat het bedrijf de elektrische auto aankondigde werd de vergelijking met de Porsche Taycan al snel gemaakt. Sterker nog: nu we hem van dichtbij hebben gezien kunnen we wel stellen dat Porsche en Tesla een baby hebben gekregen. Maar van een slechte kopie is er echt geen sprake.

Zoals je ziet is de Sony Vision-S makkelijk een goede kruising tussen Porsche en Tesla te noemen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de binnenkant van de auto. Volledig gewapend met 360 graden audio, een dashboard vol met displays en een strak interieur.

Daarbij moeten we de laadpaal van deze elektrische auto ook zeker niet te kort doen. Of het nu komt door het licht dat erboven op schijnt of iets anders weten we niet: maar het ziet er wel heel strak uit.

Een concept car?

Ondanks het feit dat de aandacht heel erg groot is voor de Sony Vision-S, is er nog helemaal geen zekerheid of we de auto ook daadwerkelijk zien verschijnen. Het Japanse bedrijf heeft handen ineen geslagen met het Canadese Magna, maar geen van beide partijen kan ons vertellen of we er ooit in zullen rijden.

We krijgen wat dat betreft ook sterk het idee dat dit een auto is waarmee Sony wil laten zien waar het bedrijf allemaal toe in staat is. Best zonde, vind je niet?

Meer lezen over onze avonturen op de CES 2020? Check dan zeker even ons overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2020: elektrische auto Sony is goede kruising tussen Porsche en Tesla
Sluiten