CES 2020: TP-Link komt met Wifi 6-router voor gamers

Wifi 6 is iets wat vorig jaar langzaam maar zeker werd geïntroduceerd. Het moet er vooral voor zorgen dat alles in onze Smarthome goed werkt, zoals je hier kunt lezen. Tijdens de CES 2020 heeft TP-Link een Wifi 6-router voor gamers geïntroduceerd.

Het gaat om de TP-Link Archer GX90. Het is een AX6600 tri-band Wifi 6 router. Hij kan snelheden aan tot 6.600 Mbps en voor de speciale gaming band snelheden tot 4.808 Mbps.

De Wifi 6-router voor gamers

De TP-Link Archer GX90 komt met verschillende mogelijkheden voor gamers om beter te kunnen genieten van een snelle en stabiele online verbinding. Zo is er bijvoorbeeld de Game Accelerator. Deze zorgt er voor dat verbindingen van de pc en spelcomputers door de router wordt herkend. Vervolgens wordt er dan prioriteit gegeven aan die verbinding. Handig wanneer er in je gezin of huishouden andere mensen zijn die bijvoorbeeld flink aan Netflixen zijn terwijl jij een game als Call of Duty: Modern Warfare speelt.

Wifi 6 router
De TP-Link Archer GX90 Bron: TP-Link

Daarnaast heb je ook zoiets als de Game Statistics. Via de app die gekoppeld wordt aan de router kun je dan de latency, system performance en andere statistieken goed bijhouden om zo te zien of er dingen zijn die beter moeten gaan werken. Het is alleen wel te hopen dat je de router uit het zicht kunt plaatsen. Met zijn acht antennes is het namelijk een product dat nogal opvallend is. Verder maakt de Wifi 6 router gebruik van een quadcore processor op 1,5GHz, is hij voorzien van een 2,5Gbit/s-wan-poort, een 1Gbit/s-wan-lanpoort en een drietal gigabit-laninterfaces. Ook is hij voorzien van een USB-3.0 en -2.0-port, waardoor je er dus ook verschillende andere apparaten op kunt aansluiten. Hij moet in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomen en krijgt dan een adviesprijs van 330 dollar. Wil je meer lezen over alles dat er speelt op de CES? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
CES 2020: TP-Link komt met Wifi 6-router voor gamers
Sluiten