Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 14 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Wello Family: Elektrische fiets-hybride om mee over de CES te scheuren

De CES 2020 heeft ons al veel mooi nieuws gebracht. En veel nieuws waar we niet veel aan hebben. De elektrische fiets/auto ‘Wello Family’ van Wello valt niet in de eerste en ook niet in de tweede categorie.

Het bedrijf presenteerde hun visie op het voertuig van de toekomst tijdens het tech-evenement in Las Vegas. Wat dit voertuig zowel mooi als nutteloos maakt? Dat is de forse prijs van zo’n 8100 Euro.

De CES 2020 brengt ons deze elektrische fiets (of auto?)

Het interessante voertuig dat werd gepresenteerd door het Franse bedrijf Wello is zeker futuristisch. De prijs is ook iets van de toekomst. Je hebt namelijk nogal wat tijd nodig om voor deze mix tussen een fiets en auto te sparen. Al geldt dat voor de meeste innovaties die we op de CES voorbij zien komen.

Los van het prijskaartje is dit elektrische voertuig zacht uitgedrukt interessant. Dat komt doordat het geen auto is, maar ook geen fiets. Het is volgens Wello het ideale voertuig om mee door steden te bewegen. Wie bijvoorbeeld boodschappen moet doen en niet met de auto wil gaan kan voor deze fiets-hybride kiezen. De Wello Family biedt namelijk genoeg ruimte om je boodschappen in te vervoeren, maar is niet moeilijk om in de drukte te manoeuvreren en parkeren.

Wello Family CES
Wello Family (Bron: Wello)

Wello Family: een elektrische tricycle

De wendbaarheid en het formaat van de ‘tricycle’ is precies wat dit voertuig wél handig maakt. Hij is bedoeld voor het afleggen van korte afstanden en kan tot honderd kilometer rijden op een volle accu. Is de accu leeg? Dan kun je die opladen, maar de zonnepanelen op het dak helpen hier ook een handje bij.

De elektrische Wello Family heeft net als een normale fiets trappers. Maar door drie wielen en het dakje is het toch echt geen normale elektrische fiets. Er kunnen twee volwassen in het voertuig, of een volwassene en twee kinderen. Dankzij het formaat mag dit voertuig gewoon op het fietspad worden gebruikt. Maar we verwachten niet dat je er regelmatig een zult spotten in Nederland. Hier zijn elektrische fietsen waarschijnlijk toch nog nét wat handiger en voordeliger.

Wello Family CES
Wello Family (Bron: Wello)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wello Family: Elektrische fiets-hybride om mee over de CES te scheuren
Sluiten