Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 jul 2020

CES 2021 dit jaar niet in Las Vegas: organisatie schrapt eerdere plannen

CES 2021 vindt dit jaar toch niet in fysieke vorm plaats in Las Vegas. Dat is het nieuws dat de organisatie van de grootste technologiebeurs ter wereld in een persbericht laat weten.

De plannen zijn gewijzigd en CES 2021 is dit jaar een All-Digital evenement. Hierdoor ziet de maand januari er, voor het eerst in jaren, heel anders uit dan normaal.

CES 2021 gaat fysiek niet door

In maart van dit jaar kondigde de organisatie van CES 2021 gewoon de beurs voor volgend jaar aan. Van 6 januari tot en met 9 januari 2021 zou de gigantische beurs, in het Las Vegas Convention Centre, zijn deuren openen. Normaal gesproken trekt het evenement bijna 200.000 bezoekers van over de hele wereld. Er werd destijds niet gesproken over bepaalde aanpassingen en dat zorgde toch voor veel ophef.

Het heeft ervoor gezorgd dat de organisatie in de afgelopen paar weken onderzoek heeft gedaan. Gezien we vorig jaar aanwezig waren, kreeg ook onze redactie een vragenlijst opgestuurd. Er werden vragen gesteld over de manier waarop we aanwezig zouden willen zijn, of we het risico zouden nemen en welke maatregelen we belangrijk vinden. Daaruit is waarschijnlijk gebleken dat een normale variant van CES 2021 een doel was die niet behaald zou worden.

Via een persbericht wordt duidelijk dat CES 2021 volledig digitaal plaats zal vinden in januari. CEO Gary Shapiro zegt daarover:

“Te midden van de pandemie en de groeiende zorgen over COVID-19 is het simpelweg niet mogelijk om tienduizenden mensen veilig naar Las Vegas te laten komen. De technologie heeft ons geholpen tijdens de pandemie en zal ons ook helpen tijdens een compleet vernieuwd CES 2021.”

Het is wel opvallend dat Gary Shapiro de eerste plannen helemaal niet benoemd. Daarbij heeft de CEO het ook over tienduizenden bezoekers, terwijl er vorig jaar 182.000 bezoekers waren. Ondanks dat de financiële kant van het verhaal een keiharde klap krijgt, is dit wel overduidelijke de juiste beslissing om te nemen.

Reageer op artikel:
CES 2021 dit jaar niet in Las Vegas: organisatie schrapt eerdere plannen
Sluiten