Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Home 3 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Hoe het innovatieve Chameleon House volledig op gaat in zijn omgeving

Niet alleen binnenshuis kun je laten zien dat je van tech en de laatste gadgets en snufjes houdt. Ook het exterieur van huizen kan steeds slimmer worden gemaakt, en daar is dit toffe huis in Michigan (VS) een goed voorbeeld van. Maak kennis met het Chameleon House.

Chameleon house is een grote spiegel

Als je aan een lake house denkt, wat schiet er dan bij je te binnen? Iets met hout? Een veranda? Een rustieke sfeer? Het lake house dat in Michigan staat komt waarschijnlijk totaal niet overeen met het beeld dat je in gedachten hebt. Maar dat maakt dit bouwwerk des te bijzonderder.

Chameleon House

Het Chameleon House, zoals het huis heet, is namelijk zo gebouwd dat hij wel mooi opgaat in de omgeving van Lake Michigan. Vandaar de toepasselijke naam. Het enorme bouwwerk blend mooi met de omgeving doordat het aan de buitenkant is bedenkt met doorzichtige platen die het gebouw bedekken als enorme raam-panelen.

Chameleon House

Onder deze platen zijn zinken platen bevestigd. Deze twee materialen samen zorgen er voor dat de buitenkant van het huis de landelijke omgeving reflecteert en weerspiegelt. Een plaatje!

Chameleon House

Een groen huis, letterlijk en figuurlijk

Het Chameleon House torent misschien hoog uit boven het landschap, maar is zeker geen invasie van het mooie landschap. De doorzichtige panelen die zijn gebruikt voor de buitenste laag van het huis, zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De platen zorgen er dus niet alleen voor dat het huis de natuur weerspiegelt, maar zijn zelf ook gemaakt op een milieuvriendelijke wijze.

Naast de innovatieve buitenkant van het huis, kunnen er ook gewoon mensen in wonen. Een groot gezin om precies te zijn. Het huis heeft namelijk vier slaapkamers, 2,5 badkamers (hoe ziet dat er precies uit?), en twee garages voor auto’s. Ook een dakterras met uitzicht op Lake Michigan mag natuurlijk niet ontbreken. Het huis staat trouwens ook te koop voor net geen miljoen euro. Vind je Michigan wat te ver weg? Dan is dit pop-up huis misschien wat voor je; je zet hem in slechts vier dagen in elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoe het innovatieve Chameleon House volledig op gaat in zijn omgeving
Sluiten