Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Smartphones 14 jun 2020

Chaos in je bovenkamer? Dit zijn de 5 beste to-do apps voor Android!

Met een baan, huishouden en sociaal leven kan het gebeuren dat er hier en daar een taak of afspraak aan je aandacht ontglipt. Het organiseren van je agenda is één, maar het bijhouden en uitvoeren van je planning is een tweede. Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg online tools en to-do apps die je hierbij helpen.

Je Android smartphone heeft waarschijnlijk al een aantal standaard apps voor het maken van notities en lijstjes. In de Play Store staan echter veel meer lijstjes-apps met meer functies en mogelijkheden. Bekijk hieronder welke vijf goede to-do apps (in willekeurige volgorde) de chaos in jouw bovenkamer verminderen met wat extra organisatie op je smartphone.

De klassieker (en gratis to-do app): Todoist

Todoist is al sinds jaar en dag een populaire to-do app voor zowel iOS als Android. Dit komt niet alleen doordat de app gratis is, maar ook doordat hij je taken perfect organiseert. Het is makkelijk om verschillende lijstjes en taken aan te maken in de app en die vervolgens opdelen in verschillende onderdelen. Todoist is niet alleen geschikt voor werkgerelateerde zaken, maar bijvoorbeeld ook voor je boodschappenlijstjes. De app heeft onder andere verschillende reminders, templates voor verschillende soorten lijstjes en een tracker voor het behalen van doelstellingen.

to-do app Android Todoist
Todoist (Afbeelding: Doist)

De beste lijstjes-app voor Android: TickTick

TickTick wordt vaak genoemd als de beste lijstjes-app voor op Android. De app is erg gebruiksvriendelijk waardoor je geen tijd verdoet aan het opstellen van lijstjes. De app beschikt onder andere over reminders, een overzichtelijke kalender-functie, checklists en notities, en de mogelijkheid om foto’s en geluidsopnames toe te voegen aan lijstjes en notities.

Nog een topper in lijstjes: Wunderlist

Naast TickTick is Wunderlist een goede app om al je hersenspinsels in op te slaan. Wunderlist is misschien wat bekender dan TickTick maar heeft soortgelijke functies. Handige extra’s van deze app in de Play Store zijn dat hij synchroniseert met je andere (Android) apparaten, en hij opties heeft voor het delen van je lijstjes en planning met je contacten.

Wunderlist to-do app Android Play Store
Wunderlist voor Android (Afbeelding: Wunderlist)

Populaire to-do app in de Play Store: Any.do

Any.do is zowel op iOS als op Android een populaire lijstjes- en to-do app. Het is een goede cross-platform app die van alle basis-functies is voorzien. Je kunt er verschillende taken en subtaken op beheren, notities in maken en reminders instellen. Daarnaast heeft Any.do ook ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa.

Top to-do app voor Android: Asana

Asana heeft de laatste tijd flink geïnvesteerd in YouTube-advertenties, tenminste, zo lijkt het. De app heeft in de afgelopen periode veel populariteit gewonnen onder thuiswerkenden en teams die remote werken. Asana is een Android- en iOS to-do app die zich voornamelijk focust op werkgerelateerde functies. De app werkt dan ook goed voor teams die inzicht hebben in elkaars taken en bezigheden. Zoek je naar een lijstjes-app voor persoonlijk gebruik? Dan is dit waarschijnlijk niet de app waar je naar zoekt.

Check hier welke 5 to-do app’s je het beste kunt gebruiken op je iOS-apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Chaos in je bovenkamer? Dit zijn de 5 beste to-do apps voor Android!
Sluiten