Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 dec 2018

Hoofdrolspeler Charlie Cox over Netflix’s annulering Daredevil

Vorige week wist Netflix ons flink te verbazen met de annulering van Daredevil. Nadat de streamingdienst eerder Luke Cage en Iron Fist cancelde, kwam ook de duivel van Hell’s Kitchen aan bod. Hoofdrolspeler Charlie Cox heeft een week lang zijn mond gehouden, maar komt eindelijk naar buiten. Waar de annulering voor veel mensen als een bom insloeg, was dit bij niemand zo erg als bij de acteur die hem speelde. Charlie Cox is pittig teleurgesteld. 

Charlie Cox over Daredevil

Tegenover Entertainment Weekly heeft Charlie Cox, de man die de rol van Matt Murdock op zich nam, voor het eerste gereageerd op de annulering van zijn serie. Netflix besloot vorige week dat het mooi geweest was met de duivel van Hell’s Kitchen en besloot het verhaal, na drie seizoenen, te eindigen. Maar waar eerder al bekend werd dat de schrijvers en producers van Netflix stonden te kijken van het nieuws, was ook Charlie Cox bijzonder verrast.

“Velen van ons hadden verwacht dat we door konden gaan en ik zeker.”

Maar doorgaan leek voor Netflix niet meer een optie te zijn. Het bedrijf trok de stekker uit alweer de derde Marvel serie sinds de bekendmaking van Disney’s eigen streamingdienst. Volgens Netflix heeft dat er niets mee te maken, maar het lijkt er sterk op dat dit een rol speelt. Zeker als we Cox horen praten over de toekomst van de serie.

“Ik had het gevoel dat we nog een hoop verhalen te vertellen hadden. Ondanks het feit dat ik de annulering begrijp, ben ik wel heel teleurgesteld.”

Daredevil seizoen 3

Nooit meer Matt Murdock

Ondanks het feit dat het eerste seizoen van Daredevil pas in 2015 verscheen, was Cox al in 2014 gecast. Dat betekend dat hij al vier en een half jaar de rol van Matt Murdock met zich meedraagt, en dat is lang vandaag de dag. Charlie laat in het interview weten dat dit nu eenmaal is hoe de zakelijke wereld in elkaar steekt. Maar hij kan niet ontkennen dat het personage een groot deel van zijn leven is geworden en dat het veel betekende voor veel mensen. Het idee dat hij, misschien, nooit meer in de huid van het personage zou kruipen is hel raar.

“Het is raar om te denken dat ik misschien nooit meer Matt Murdock zal spelen. Echt een bizar gevoel. Het personage is zo’n groot onderdeel geworden van mijn leven de afgelopen vier en een half jaar.”

Op de vragen waar het nieuwe seizoen naar toe had kunnen gaan wilt Cox liever niet antwoorden. Het nieuws is recent en de acteur heeft geen zin om mensen iets te geven, wat ze never nooit te zien zullen krijgen. Netflix deed nog een poging om te vertellen dat het personage voort zou leven, maar aan Cox zijn quotes te zien houdt de acteur er zelf nog weinig rekening mee. Dat het einde van de huidige Daredevil nabij is, staat zo goed als vast.

Netflix Daredevil

Laten we hopen dat we ernaast zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoofdrolspeler Charlie Cox over Netflix’s annulering Daredevil
Sluiten