Bitcoin zelfs nu nog goede investering volgens Litecoin oprichter

Hoewel het eerder in het jaar erop leek dat de cryptocurrencymarkt eindelijk weer de lucht in ging schieten, lijkt het de laatste tijd alleen maar een neerwaartse spiraal te zijn. Volgens Litecoin bedenker en voormalige Google en Coinbase ingenieur Charlie Lee zou Bitcoin zelfs na deze lange daling in waarde nog steeds een uitstekende investering zijn.

Bitcoin lange termijn investering

In een gesprek met CNBC laat Lee weten dat het sowieso altijd beter is om te investeren wanneer de waarde aan het dalen is. Het enige is, dat je geen geld moet investeren als je het niet kunt missen. In het laatste kwartaal van 2017, toen de waarde van Bitcoin maar omhoog bleef gaan, begonnen veel mensen geld te lenen om coins te kopen. Lee waarschuwt hiertegen, aangezien het ontzettend moeilijk is om op de korte termijn veranderingen in waarde accuraat te voorspellen. Hoewel Bitcoin op het moment volgens de man nog steeds een goede investering is, zou het wel een lange termijn investering zijn. Soms klimt de waarde weer binnen een half jaar omhoog, maar soms kan het drie tot vier jaar duren.

Bitcoin spaarvarken

Huidige waarde reflecteert speculatieve interesse

Verder laat de Litecoin oprichter ook weten dat de huidige waarde van Bitcoin meer heeft te maken met speculatieve interesse  en niet de daadwerkelijke mate van acceptatie door de consument weergeeft. In de toekomst zou de waarde echter wel het daadwerkelijke succes van de cryptocurrency gaan reflecteren.

Nog steeds geen Litecoin

Tijdens het gesprek werd Lee ook gevraagd of hij weer zou gaan investeren in Litecoin. In december verkocht hij al zijn coins, omdat dit naar zijn zeggen zou zorgen voor belangenverstrengelingen. Het leek wat vreemd dat hij als bedenker van Litecoin zelf geen Litecoins meer had, maar hij gaf destijds aan dat telkens als hij iets te vertellen had over Litecoin, mensen hem ervan beschuldigden dat hij het deed om er zelf beter van te worden. Als antwoord op de vraag van CNBC liet hij weten dat hij zijn coins verkocht om belangenverstrengelingen te voorkomen en dat hij ze niet binnenkort of ooit terug ging kopen.

Als Lee gelijk krijgt en de waarde van Bitcoin in de toekomst inderdaad meer de daadwerkelijke waarde reflecteert, zou de cryptocurrency volgens het adviesbureau Satis Group inderdaad een goede investering kunnen zijn. Als dat gebeurt zou Bitcoin volgens een recent Satis rapport namelijk binnen de komende vijf jaar kunnen stijgen naar 96 duizend dollar.

 

CCN

Reageer op artikel:
Bitcoin zelfs nu nog goede investering volgens Litecoin oprichter
Sluiten