Noah Korevaar
Noah Korevaar Gesponsord 21 jul 2017

Koken in de natuur: met deze must-have items kun je cheaten

Eén worden met de natuur, we love it. Zelf je eten verzamelen en een vuurtje aanmaken. Toch kunnen een aantal items goed van pas komen in het wild. Cheaten? Misschien, maar al snel kun je niet meer zonder deze must-haves!

Koken in de natuur: puur genieten

Koken in de natuur is een enerverende uitdaging. De geur van het zelfgemaakte vuurtje verspreidt zich, terwijl vogels in de bomen je kookkunsten van een achtergrondmuziekje voorzien. Eén met de natuur, door te koken met materialen uit de natuur.

wildkamperen

Het is echter handig om wat hulpmiddelen mee te nemen. Je kunt jezelf uitdagen door alles uit de natuur te halen, maar soms wil je gewoon genieten. Ga je zoals de mannen op de bovenstaande foto met je ideale kampeerauto op stap? Dan zijn dit handige items om mee te nemen. Zo kun je je bezighouden met waar het echt om draait: het koken.

Handige items om mee te nemen

Maar wat zijn die handige items dan? Ten eerste is een goed mes een essential. Voor het fileren van vis heb je bijvoorbeeld een goed mes nodig. Een speciaal koksmes is natuurlijk ideaal, maar in het wild kom je ook ver met een goed zakmes. Hartstikke veelzijdig, maar toch lekker compact. Het mes staat niet voor niks in de heilige top 10 van survivalexpert Dennis van Dokkum.

Wil je niet alleen een mooi vuurtje bouwen, maar een indrukwekkend vuur? Dan kan een kloofbijl goed van pas komen. Zo kun je op een effectieve manier hout verzamelen zonder dat je onhandig grote stukken hoeft te sjouwen. In de achterbak van je auto kun je een kloofbijl kwijt, maar er zijn ook kleinere modellen beschikbaar die gewoon in je rugtas passen.

Nu is het echt tijd om aan je vuurtje te beginnen voor je underground cooking pit. Het hout is verzameld, de vis ligt klaar en je maag begint te rommelen. Actie dus! Een magnesiumstick zorgt ervoor dat je vuurtje snel op gang komt. Terwijl een purist nog met steentjes staat te hannessen, ben jij al lekker aan het eten.

Je kunt lang met een magnesiumstick doen. Sterker nog, er zijn zelfs duurzame magnesiumsticks voor aan je sleutelhanger. Zo kan het handige hulpmiddel gewoon naast de sleutel van je auto hangen. En ben je altijd voorbereid op een spontane kookpartij in het wild.

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
Koken in de natuur: met deze must-have items kun je cheaten
Sluiten