Check de eerste testrit van het supersnelle vervoersmiddel de Hyperloop

Het hoeft niet lang meer te duren voordat een nieuw voertuig onze wereld der transport gaat veranderen. Het ambitieuze idee Hyperloop kwam bijna drie jaar geleden uit de hersenspinsels van Elon Musk en is door anderen omarmt. Slimme kopen over de hele wereld zijn dagelijks bezig om het voertuig zo snel mogelijk op de markt te brengen zodat je straks binnen dertig minuten van Amsterdam naar Parijs reist. Waaronder de Nederlander Tim Houter. Lees dan ook hier ons interview met de innovatieve teamleider van het Delft Hyperloop team.

Maar vandaag gaat de aandacht uit naar Hyperloop One. Zij hebben de eerste succesvolle testrit met een Hyperloop in de woestijn bij Las Vegas erop zitten. Met vijfhonderd kilometer per uur ‘vloog’ ‘ie door de woestijn. En dat zag er zo uit:

In slowmotion:

De Hyperloop is uiteindelijk niet in een vacuumbuis getest. Hierin moet het voertuig zich gaan vervoeren zodat er een nog hogere snelheid kan worden gehaald. Denk aan een snelheid van zo’n 1100 kilometer per uur. Die testrit staat voor later dit jaar op het programma. Hyperloop One wil een supersnelle verbinding tussen Helsinki en Stockholm creëren.

Reageer op artikel:
Check de eerste testrit van het supersnelle vervoersmiddel de Hyperloop
Sluiten