Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 14 dec 2014

Check deze 15 easter eggs uit de Pixar-films

Het kan niet zo zijn dat je nog nooit een Pixar-film hebt gezien. Als dat wel zo is zijn de films vanaf nu verplicht kijkvoer. Maar als jij wel met de films bekend bent is het je misschien opgevallen dat er af en toe een verwijzing naar een andere film van Pixar wordt gemaakt. Dit wordt ook wel een easter egg genoemd. En als je het talent van Sherlock Holmes hebt geërfd kun je ontzettend veel van deze easter eggs spotten. Toch zijn ze niet altijd even duidelijk te zien, het zijn tenslotte easter eggs. Wij waren benieuwd welke easter eggs je wel meteen kunnen opvallen als je een beetje bekend bent met de films. We hebben er vijftien gevonden, maar als jij nog een betere bent tegengekomen horen we het graag.

Gusteau’s uit Ratatouille in Cars 2

Wanneer een scène uit Cars 2 zich afspeelt in Parijs kun je het restaurant van Gusteau uit Ratatouille zien.

 

Jessie pop van Toy Story in Monsters, Inc.

Wanneer Boo weer terug naar huis gaat in de film Monsters, Inc. kun je cowgirl Jessie op de grond zien liggen uit de Toy Story-films.

 

Boektitels in Toy Story

Als Woody in een scène in Toy Story het andere speelgoed aanspreekt kun je op de achtergrond boeken in de kast zien staan. De titels van deze boeken zijn hetzelfde als die van de Pixar shorts. Je vindt The Adventures of André and Wally B., Red’s Dream, Jr., Tin Toy en Knick Knack.

 

Andy’s behang

Het behang in de kamer van Andy uit Toys Story wordt in Monsters, Inc. door Randall gebruikt om zijn camouflagetechnieken te oefenen.

 

Sid’s succesvolle carrière

De nare buurjongen Sid uit de eerste Toy Story-film komt in de latere films weer terug. Sid heeft duidelijk carrière gemaakt aangezien ‘ie nu achter de vuilniswagen aanloopt. Door het doodshoofd op zijn T-shirt kun je zien dat het Sid is. Ook is zijn stem door dezelfde acteur, Erik Von Detten ingesproken.

 

Lots-O-Huggin Beer van Toy Story 3 in Up

Lots-O-Huggin de beer uit Toy Story 3 kun je in de film Up naast het bed zien liggen terwijl het huis van Carl Fredricksen voorbij het raam vliegt. Deze is moeilijk te spotten aangezien het shot niet lang duurt en de ballonnen alle aandacht trekken.

 

Nemo in Monsters, Inc.

Vlak voordat Sulley Boo in haar kamer achterlaat wil ze hem per sé een speeltje geven. Dit speeltje is Nemo. Dit zou een knipoog zijn naar de volgende film die Pixar uit zou brengen. Toch zal dit bijna niemand zijn opgevallen toen de film net uitkwam. Finding Nemo verscheen namelijk twee jaar later.

 

Wandtapijt uit Brave in Cars 2

In de film Brave snijdt prinses Merida met een zwaard het familiekleed kapot. In Cars 2 kun je ditzelfde kleed aan de muur zien hangen, maar nu staat de familie als auto op het kleed.

 

Boek over A Bugs Life in Toy Story 2

In een scène in Toy Story 2 kun je zien dat Mrs. Potato Head een boek aan het lezen is. Als je goed kijkt kun je zien dat dit boek over A Bugs Life gaat.

 

Stripboek Finding Nemo over The Incredibles

Terwijl deze jongeman in de film Finding Nemo aan het wachten is op de orthodontist kun je zien dat hij een stripboek over superhelden leest. De superheld die je op de voorkant ziet staan is Mr. Incredible.

 

Rex uit Toy Story in de opslag van Wall-E

In de gigantische opslag van Wall-E kun je achter de kegels Rex uit Toy Story zien staan. Duidelijk is ‘ie niet in beeld, maar je kun de silhouette van zijn kop zien.

 

Verwijzingen naar Pixar films in Cars

In de Cars-films kun je op de drive-in borden een paar verwijzingen zien naar andere Pixar-films. Uiteraard is de filmtitel wel aan de de wereld van Cars aangepast.

 

Buzz Lightyear in Finding Nemo

Als Nemo op zoek is naar een uitweg terwijl hij in het aquarium van de orthodontist zit kun je Buzz Lightyear naast de speelgoedkist op de grond zien liggen. Dit was één van de eerste opvallende easter eggs van Pixar.

 

De Luxo Bal

De geel/blauwe bal met een rode ster erop was te zien in de eerste Pixar Short Luxo, Jr. Later kon je ‘m ook spotten in andere films, zoals Toy Story, Monsters, Inc. en Up.

 

De pizzabezorgauto uit Toy Story

Dit is waarschijnlijk wel de meest opvallende easter egg van Pixar. De pizzabezorgauto maakt z’n introductie in de eerste Toy Story-film. Vanaf dat moment was-ie in elke Pixar-film te spotten. In sommige films zul je even je best moeten doen om ‘m te spotten, aangezien-ie ook op de achtergrond voorbij kan rijden.

 

Bonus: John Ratzenberger heeft een goede stem

De stem van John Ratzenberger is perfect voor de Pixar-films. Deze stem zorgt op zichzelf al voor een lach en is daarnaast ook nog lekker om naar te luisteren. Het is ook niet zo vreemd dat je John’s stem in Toy Story, A Bug’s Life, The Incredibles, Monsters, Inc., Ratatouille en Cars hoort.

Reageer op artikel:
Check deze 15 easter eggs uit de Pixar-films
Sluiten