Apple 18 sep 2014 Rutger Houweling

Wil je sneller op je iPhone typen? Check deze vijf custom toetsenborden voor iOS 8

Apple heeft tijdens de lancering van iOS 8 aangekondigd dat je nu ook gebruik kunt maken van toetsenborden van derden. Voor het eerst zit je dus niet meer vast aan je standaard toetsenbord. Dit opent een nieuwe wereld voor iPhone-gebruikers op het gebied van toetsenborden. Want wat zijn de mogelijkheden en welke is de beste? Hier hebben Android-gebruikers zich al een tijdje in kunnen verdiepen. Nu is het tijd dat ook de iPhone-gebruikers op de hoogte zijn. Wij hebben vijf super handige custom toetsenborden gevonden en zijn benieuwd wat jij ervan vindt.

Swype

Swype is al vijf jaar beschikbaar voor Android en staat zelfs als standaard toetsenbord in sommige toestellen. Nu komt de app eindelijk naar iOS 8. Groot feest dus voor iPhone-gebruikers. Het algoritme volgt jouw bewegingen over het toetsenbord en geeft in het tekstvak suggesties voor woorden. De app leert ook van jouw bewegingen en zal met betere suggesties komen. Swype beschikt over een gebruikers-gegenereerd-woordenboek, dat zich bijvoorbeeld aanpast aan bijnamen. Swype is hier voor 0,89 euro in de AppStore te downloaden.

PopKey

PopKey wordt beschreven als GIF keyboard. Hebben we dat nodig? Misschien niet perse, maar GIFjes zorgen wel voor een ander soort communicatie. Wie weet sturen we binnenkort helemaal geen woorden meer. Met een ander soort communicatie bedoelen we niet beter of slechter, maar anders. Met een GIF kun je bijvoorbeeld gemakkelijk emoties overbrengen. Wil je weten wat voor emoties? Check de onderstaande video. PopKey is nog niet in de AppStore te vinden, maar je kunt wel je e-mailadres op hun website achterlaten. Dan krijg je vanzelf een berichtje zodra de app beschikbaar is. Het is nog niet bekend of deze app ook uitkomt voor Android of Windows phones.

Fleksy

Fleksy bestaat al even voor Android. Voor de iPhone is-ie nog niet uit, maar binnenkort wordt-ie gelanceerd op iOS 8. Fleksy gebruikt geomatric intelligence om slordige foutjes te verbeteren. Dan loopt-ie jouw route langs en voorspelt wat jij had willen schrijven. Fleksy is niet alleen slim, maar ook razend snel. De app is zelfs uitgeroepen tot ‘s werelds snelste texter. Dit geldt dan voor zowel schrijven als corrigeren. Je kunt je toetsenbord vergroten of verkleinen, zo kun je zelf bepalen welk deel van het scherm je gebruikt voor het lezen en welk deel voor het schrijven. Je kunt Fleksy hier voor 0,89 euro downloaden.

Minuum

Minuum is pas net beschikbaar in de AppStore en ook dit is een handige vervanging voor je toetsenbord. Je kunt zelf je keyboard aanpassen zoals je wilt. Je kunt het toetsenbord groot maken zodat-ie de helft van het scherm inneemt, maar ook klein maken zodat-ie maar een kwart van je scherm in beslag neemt. Zo kun je ontzettend veel ruimte op je scherm creëren, wat met het normale toetsenbord niet kan. Met Minuum kun je dus beter een gesprek blijven volgen, omdat er meer in beeld staat. De app is slim genoeg om door te hebben wat jij probeert te typen en maakt hier goede correcties van. Minuum is op dit moment in de AppStore voor 1,79 euro beschikbaar. Wees er snel bij, want binnenkort gaat de prijs omhoog naar ongeveer drie euro.

SwiftKey

Ook SwiftKey was al beschikbaar voor Android phones en nu dus ook voor iOS 8. Swiftkey lijkt erg op Swype. De app laat je ook swipen over je keyboard. En ook deze app leert van jouw schrijfgewoontes en maakt daar voorspellingen voor. Wat anders aan deze app is, is dat je ‘m kunt koppelen aan je contacten, Gmail-, Facebook– en Twitter-accounts. De app houdt ook alle namen of bijnamen van je vrienden bij en zelfs vreemde woorden. Als swiftkey ook op je Android phone stond zijn al je gegevens opgeslagen. Je hoeft dan alleen de app voor iOS 8 te downloaden en dan is alles beschikbaar. Deze app kun je hier voor 1,79 euro in de AppStore downloaden.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wil je sneller op je iPhone typen? Check deze vijf custom toetsenborden voor iOS 8
Sluiten