Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 26/04/2018

Zo check je welke apps toegang hebben tot je info via Google

De laatste tijd is Facebook behoorlijk in de belangstelling geweest in verband met het delen en verzamelen van je persoonlijke gegevens. Overal werd aangeraden om te checken welke apps je allemaal toestemming hebt gegeven om je Facebook data te gebruiken. Veel mensen vergeten dat er naast de “login via Facebook” knop  meestal ook een knop is is om met je Google account in te loggen. En ja, het is ook verstandig om even na te gaan welke apps via Google naar je informatie kunnen koekeloeren. Zo doet je dat.

Google account gegevens

Om te kijken bij welke apps je over de jaren heen bent ingelogd via Google, ga je als eerste naar je Google account gegevens. Om hier iets te zien moet je natuurlijk wel zijn ingelogd, maar tegenwoordig blijven de meeste mensen doorgaans standaard ingelogd (je weet dat het eigenlijk niet de beste gewoonte is). Bij je account settings kies je vervolgens voor “Apps met toegang tot uw account” onder het “Inloggen en beveiliging” gedeelte helemaal links.

Google apps

Overzicht apps

Hier zie je een overzicht van alle apps die toegang hebben tot je Google account en daaronder krijg je meteen ook een overzicht van alle websites waar Google Smart Lock wachtwoorden voor heeft opgeslagen. Als je vervolgens clickt op “apps beheren”, kun je per app zien welke informatie je hebt gedeeld. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de app toegang heeft tot algemene accountinformatie.

Google apps account informatie

Meer informatie per app

Click je vervolgens op de naam van een app, dan krijg je meer gedetailleerde informatie te zien over het delen. Je ziet bijvoorbeeld wat die algemene accountinformatie precies is en wanneer je toegang tot je data hebt verleend. Mocht je geen informatie meer willen delen met de app, kun je gaan voor de blauwe knop rechtsboven waar “Toegang intrekken” staat.

Google apps toegang

Om de zoveel tijd checken

Het is verstandig om eens in de zoveel tijd even te checken welke apps je allemaal toegang hebt verleend. Vaak doe je het om even snel ergens in te loggen, omdat je geen zin hebt om weer eens zo’n heel formulier in te vullen. Maar als je apps niet meer gebruikt, hoeven ze ook niks meer met je accountinformatie te doen en kun je de lijst weer opschonen.

Heb je nog niet gecheckt welke apps er allemaal zijn gekoppeld aan je Facebook account? Lees dan in dit artikel meteen ook hoe je dat doet.

 

Reageer op artikel:
Zo check je welke apps toegang hebben tot je info via Google
Sluiten