Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 27 nov 2014
Leestijd: 5 minuten

Check van Mac Genius tot industrieel ontwerper wat je bij Apple kunt verdienen

Wil jij bij Apple werken? Dan moet je van te voren goed kiezen voor welke job je wilt gaan. Want wie verdient er meer, de ontwikkelaars of de ontwerpers? Wij hebben het gevonden met behulp van de verzamelde informatie van Glassdoor. Zij konden deze cijfers verzamelen doordat anonieme medewerkers van Apple de hoogte van hun salaris wilden delen. In principe is elke baan bezet, maar het sturen van een sollicitatiebrief inclusief CV kan natuurlijk nooit kwaad.

21. Mac Genius (Jaarsalaris: 33.398 euro)

Van de Mac Genius merken wij als consument waarschijnlijk het meest. Zij staan trouw in de winkel op je te wachten tot je hulp nodig hebt. Helaas verdien je met deze baan niet zo veel. Het bedrag is natuurlijk niet verkeerd, maar deze baan betaalt het minst bij Apple.

20. Assistent Apple Store manager (Jaarsalaris: 40.955 euro)

Apple heeft uiteraard wat extra hulp nodig bij het managen van de winkels. Dit doen de assistent managers van de Apple Stores. Het salaris wat zij verdienen is nog steeds geen vetpot, maar wel aanzienlijk hoger dan dat van een Mac Genius.

19. Hoofd Mac Genius (Jaarsalaris: 41.689 euro)

Ben je slim en kun je dingen goed uitleggen en begeleiden? Dan moet jij een Hoofd Mac Genius worden. Je verdient dan ongeveer de helft van wat een software ingenieur verdient, maar het bedrag is nog steeds niet slecht.

18. Accountmanager (Jaarsalaris: 59.457 euro)

Een accountmanager zorgt voor het contact tussen Apple en andere bedrijven. De tech-gigant heeft natuurlijk veel zakelijke relaties en deze moeten allemaal onderhouden worden. Deze relaties zijn bijvoorbeeld met adverteerders of de bedrijven die hun hardware componenten maken.

17. Bedrijfsanalist (Jaarsalaris: 68.567 euro)

De bedrijfsanalist bij Apple zorgt ervoor dat het bedrijf goed georganiseerd blijft. Zij zijn constant intern aanpassingen aan het maken om ervoor te zorgen dat het bedrijf soepel loopt.

16. Financiële analist (Jaarsalaris: 71.652 euro)

Een tech-gigant als Apple heeft natuurlijk ontzettend veel financiële zaken, zowel intern als extern. De financiële analist zorgt ervoor dat deze zaken soepel verlopen en verdient daar prima aan.

15. Software kwaliteitsgarantie-ingenieur (Jaarsalaris: 74.051 euro)

Als er een fout in de software zit ben jij natuurlijk niet blij. Deze ingenieur is verantwoordelijk voor de kwaliteitsgarantie van de software. Dit betekent niet alleen dat ze foutjes uit de software halen, maar ze checken ook of jij het als consument fijn vindt om te gebruiken.

14. Systeemingenieur (Jaarsalaris: 76.431 euro)

Apple maakt niet alle onderdelen van hun producten zelf. Deze komen van verschillende fabrieken over de wereld. Om ervoor te zorgen dat alles op tijd komt en goed aansluit op het proces zijn er systeemingenieurs. Zij zorgen dat het proces soepel verloopt waardoor Apple zo min mogelijk risico loopt.

13. Projectmanager (Jaarsalaris: 81.225 euro)

Een projectmanager zorgt ervoor dat alle kleine en grote onderdelen van van verschillende projecten samenkomen en op tijd klaar zijn. Zij overzien ontzettend veel dingen bij Apple, waardoor de rest van de medewerkers zich kunnen focussen op wat zij het beste doen.

12. Firmware-ingenieur (Jaarsalaris: 84.063 euro)

Een firmware-ingenieur heeft een lastige taak. Hij moet ervoor zorgen de software perfect aansluit op de hardware. Deze taak is zo lastig omdat je hiervoor een grote kennis van beide moet hebben.

11. Testingenieur (Jaarsalaris: 85.002 euro)

Een testingenieur doet wat de naam al zegt. Hij test de producten van Apple voordat ze in de winkels verschijnen. Door deze tests kunnen ze garanderen dat de apparaten naar behoren werken en geen defecten hebben.

10. Senior-systeemingenieur (Jaarsalaris: 86.035 euro)

Dit is gek genoeg één van de laagst betaalde posities voor een senior. Maar deze positie betaalt alsnog ruim twee keer zoveel als die van een Mac Genius. Uiteraard overziet een senior systeemingenieur de taken van de systeemingenieur. Daarnaast zoekt-ie naar nieuwe mogelijkheden binnen dit gebied.

9. Database-administrator (Jaarsalaris: 87.373 euro)

Apple moet natuurlijk ontzettend veel data onderhouden, bijvoorbeeld voor de apps in de App Store of om Siri antwoord te laten geven. Deze data wordt onderhouden door de database-administrator. Hij zorgt ervoor dat de servers snel draaien en niet offline gaan.

8. Software-ingenieur (Jaarsalaris: 88.467 euro)

Deze gasten zijn het brein achter alle programma’s en besturingssystemen van Apple. Een software-ingenieur voor Google verdient een paar duizend euro meer, maar toch kun je niet zeggen dat dit bedrag verkeerd is.

7. Hardware-ingenieur (Jaarsalaris: 90.696 euro)

Een hardware-ingenieur verdient iets meer dan een software-ingenieur. Dat is bij Apple wel logisch aangezien het bedrijf van oudsher een hardware bedrijf is. De hardware-ingenieur zorgt ervoor dat alle hardware up-to-date is zodat de software er probleemloos op kan draaien.

6. Mechanisch ingenieur (Jaarsalaris: 95.147 euro)

De producten van Apple moeten mechanisch goed in elkaar zitten. Sommige onderdelen bewegen en moeten daar ook de ruimte voor hebben. Verder mag je iPad bijvoorbeeld niet kapot gaan door een stootje, een paar druppels water of een beetje hitte. De mechanisch ingenieur is eer simpel gezegd voor verantwoordelijk dat de producten niet uit elkaar vallen.

5. Productontwerp ingenieur (Jaarsalaris: 95.619 euro)

Voor Apple is het ontwerp van hun producten net zo belangrijk als inhoud. Dat is ook de reden waarom productontwerpers aanzienlijk meer verdienen dan bijvoorbeeld software ingenieurs.

4. Productmanager (Jaarsalaris: 95.971 euro)

Een productmanager zorgt dat de producten aan de eisen van Apple voldoen als ze in de winkel verschijnen. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de communicatie tussen bijna alle afdelingen. Zo communiceren ze bijvoorbeeld met de marketing afdeling, de ontwerpers, de software- en hardware-ingenieurs en iedereen die zich in de tussenliggende afdelingen bevindt.

3. Senior software-ingenieur (Jaarsalaris: 103.915 euro)

Zoals we eerder al zagen krijgt ook een senior software-ingenieur minder betaald dan een senior hardware-ingenieur. Toch is het salaris voor deze positie niet verkeerd. Dat mag ook wel, want de Senior software-ingenieur is bezig met de laatste ontwikkelingen rondom de software van Apple.

2. Senior hardware-ingenieur (Jaarsalaris: 110.800 euro)

Als je hardware-ingenieur bent bij Apple zit je waarschijnlijk je hele carrière te wachten op deze promotie. Als je bij Apple met hardware bezig bent is dit de hoogst betaalde positie die je kunt krijgen. Een Senior hardware-ingenieur is net als de senior software-ingenieur bezig met de laatste ontwikkelingen maar dan op het gebied van hardware.

1. Industrieel ontwerper (Jaarsalaris: 133.564 euro)

Zoals we eerder al zeiden is design ontzettend belangrijk bij Apple. Dat is namelijk één van de redenen dat Apple zo populair is geworden. Het is dus niet zo raar dat de positie waarmee je het meeste verdient die van een industrieel ontwerper is. Deze is verantwoordelijk voor het uiterlijk van het product, zowel hardware- als softwarematig. Overigens verdient de bekende ontwerp-guru Jonathan Ive waarschijnlijk een stuk meer. Helaas weten we niet hoe hoog dat bedrag is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Check van Mac Genius tot industrieel ontwerper wat je bij Apple kunt verdienen
Sluiten