Daniel Koster
Daniel Koster Pop-Culture 8 jan 2016

Check via deze 3 manieren het volledige aanbod van Netflix

Films en series streamen doe je uiteraard legaal via Netflix. En waar we fan zijn van deze legale manier van content streamen, kent Netflix ook een nadeel. Het aanbod is namelijk gelimiteerd. Gelukkig is er een manier om het aanbod van Netflix wat te verbreden. Elk verschillend land kent namelijk een ander aanbod. Dit betekent dat er films en series zijn die bijvoorbeeld in de Verenigde Staten wel beschikbaar zijn, maar niet in Nederland. Wij bieden je een drietal manieren om deze content toch in Nederland ook te checken. Gebruik is wel op eigen risico. Dit is namelijk een beetje grijs gebied en het is onduidelijk of Netflix hier tegen op gaat treden. Al denken we van niet, aangezien Netflix zelf stelt dat ze hetzelfde aanbod voor iedereen in de toekomst willen realiseren.

Installeren van een VPN

De eerste manier waarmee we je laten kennismaken is het gebruik van een virtueel privaat netwerk (VPN). De meest bekende is Hola. Dit is een gratis extensie waarmee je een VPN aanmaakt en zodoende met een ander IP-adres het internet onveilig kunt maken. Door een IP-adres uit de Verenigde Staten te kiezen kun je zodoende het aanbod van de Verenigde Staten checken! Hola is compatibel met internetbrowsers als Firefox en Chrome en besturingssystemen als Android, Windows en iOS en via de site te downloaden.

Installeren van Smartflix

Smartflix is een tweede handige manier om het volledige aanbod van Netflix te realiseren. Je kunt het programma hier downloaden. Voer vervolgens Netflix-inloggegevens in en klaar ben je. Het gehele Netflix-aanbod ligt aan je voeten. En dat is een fijne ervaring. Niet enkel doordat je een breder aanbod hebt, maar ook aangezien Smartflix chill werkt. De user interface werkt misschien wel fijner dan Netflix zelf. Zo zie je ook informatie omtrent de IMDB- en RottenTomatoes-waardering van de serie of film die je wilt checken. Wat ook handig is, is dat je ziet wat er binnenkort gaat verdwijnen uit het Netflix-aanbod. Deze pareltjes kun je zodoende snel nog even checken voor het te laat is. Deze functie kent Netflix zelf niet. Belangrijk: je gebruikt je Netflix-gegevens om Smartflix te gebruiken. Wij kunnen niet garanderen dat hier niets mee wordt gedaan, al lijkt de dienst ‘veilig’. Gebruik je dezelfde inlognaam en hetzelfde wachtwoord voor andere diensten? Dan is het een goed plan om je Netflix-wachtwoord te veranderen. Gewoon, voor de zekerheid!

Gebruik een DNS-proxy

De derde manier om het totale Netflix-aanbod te zien is het aanmaken van een Domain Name Server (DNS)-proxy. DNS is het systeem dat ervoor zorgt dat namen van computers naar IP-adressen worden vertaald. Het systeem koppelt dus namen aan nummers. Door je DNS te veranderen kun je dus een connectie opzetten met een ander IP-adres en zodoende af zijn van geografische restricties. Je kunt dus gebruik maken van het gehele Netflix-aanbod. Er zijn flink wat websites om een DNS-proxy aan te maken, zoals Unlocator. Deze kun je zeven dagen gratis gebruiken en daarna moet je ervoor betalen. Je kunt ook via Google zoeken op ‘gratis DNS’ om een gratis manier te vinden om het aanbod te streamen.

De drie manieren

Dat waren de drie manieren die we voor je in petto hadden. Zo kun je zelf bepalen welke manier je het liefst wilt toepassen. Voor nu wensen we je happy viewing toe! En o ja, check hier trouwens welke films en series die op Netflix staan je niet mag missen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Check via deze 3 manieren het volledige aanbod van Netflix
Sluiten