Checken of je Gmail gehackt is doe je zo

Zelfs een groot bedrijf als Google heeft nog wel eens haar problemen. G-mail ligt er bijvoorbeeld af en toe uit, wat ervoor zorgt dat iedereen meteen denkt dat het een hack is. En dus bang wordt. Dit zal niet zo snel gebeuren bij een bedrijf van die omvang, maar het zou toch fijn zijn om dit zelf te kunnen checken. Gelukkig vonden wij een eenvoudige manier om dit te doen. Google heeft namelijk een aantal opties toegevoegd waarmee je kunt checken of je account gehackt is of niet.

Om deze opties te bekijken log je (op je computer) in op je G-mail en scroll je helemaal naar onderen. Rechtsonder zie je wanneer je voor het laatst bent ingelogd met daaronder ‘Details’. Hier klik je op, zoals je hieronder kunt zien.

 
Als je hierop klikt zou het onderstaande scherm tevoorschijn moeten komen. Hier kun je de laatste tien keer zien dat je bent ingelogd. Als je hier een vreemd IP-adres tussen ziet staan is het raadzaam om je wachtwoord snel aan te passen. Klik bovenin op ‘Alle andere sessies uitloggen’ als je op een andere locatie of apparaat bent vergeten uit te loggen en klik onderin op wijzigen om de waarschuwingsinstellingen aan te passen.

 
In de waarschuwingsinstellingen zou de optie ‘Een waarschuwing geven bij ongebruikelijke activiteit’ aangevinkt moeten zijn (zie hieronder). Dit zorgt ervoor dat je op de hoogte gesteld wordt als iemand je probeert te hacken. Wel zo chill natuurlijk.

Reageer op artikel:
Checken of je Gmail gehackt is doe je zo
Sluiten