Chicken Run krijgt na 20 jaar een vervolg op Netflix

In de zeroes was Chicken Run een echte guilty plessure. Het is dan ook raar dat er nooit een sequel is gekomen. Netflix lost dat probleem nu op.

Precies twintig jaar later dan de originele releasedatum heeft Aardman Animation Studios laten weten dat er een sequel van Chicken Run komt. Netflix krijgt de rechten voor de film over de wereld, behalve in China. Geruchten gingen er al een lange tijd voor een nieuw deel, maar nu is eindelijk het grote woord eruit, meldt Variety.

Chicken Run 2 komt op Netflix

Netflix heeft wel wat moeite moeten doen met de rechten. Zowel Studiocanal als Pathé bezaten de rechten van de film. Netflix sloot een deal met de twee partijen waardoor er eindelijk een deel twee van de film komt.

Chicken Run is na twintig jaar nog steeds de stop-motion animatiefilm die het meest heeft opgebracht. De productie is in 2000 genomineerd voor een Oscar in de categorie beste animatiefilm, maar won niet.

Wat gebeurt er na het eerste deel?

Het is tijd dat er een tweede deel van de film komt, want veel vragen uit het eerste deel zijn nog niet beantwoord. In de originelen film zien we hoe de kippen er alles aan doen om te ontsnappen van mevrouw Tweedy. Spoiler alert: dat lukt ze door een vliegtuig te bouwen. Hoe het de kippen daarna vergaat is een groot mysterie.

Dat vraagstuk wordt nu tijdens de sequel van Chicken Run opgelost. Ze leven op een plek die ver weg is van de bewoonde wereld. Ginger en Rocky hebben een kindje gekregen en leven er vredig. Als ze horen dat andere kippen in gevaar zijn, besluiten ze om weer terug te gaan. Ze willen hun soortgenoten redden van het gevaar en dus breken ze weer in.

Eindelijk een vervolg

“We hebben lang nagedacht over een vervolg op Chicken Run, maar we konden nooit een verhaal vinden dat echt goed genoeg is. Nu hebben wij er een gevonden die dat wel is. We kunnen nu een sequel maken waar we volledig achterstaan,” zegt maker Peter Lord in een video. Wanneer het vervolg te zien zal zijn op Netflix, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Chicken Run krijgt na 20 jaar een vervolg op Netflix
Sluiten