Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 mrt 2018

Chimaera: Blockchain-platform laat gamers cryptocurrency minen

Cryptocurrency zoals Bitcoin kunnen vergaard worden door ze te minen op de blockchain. Daar heb je echter wel wat computerkracht voor nodig. Miners zetten videokaarten in om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren. Hoe meer Bitcoin er is, hoe zwaarder de berekeningen die nodig zijn om er een te krijgen. 

Chimeara: blockchain-platform voor gamers

Uiteindelijk zal de laatste Bitcoin naar schatting in 2180 gemined worden. Dat duurt nog wel even dus! Maar ja, wie hebben er nog meer videokaarten nodig? Precies, gamers! Het is opeens pittig om een degelijke videokaart voor je nieuwe gamepc te scoren, zonder je complete bankrekening te hoeven plunderen.

Dat is spijtig, maar je kunt het ook in je voordeel gebruiken. Als PC-gamer heb je immers al de gear in huis om een leuk zakcentje te verdienen. Maar hoe? Chimaera is een blockchain-gaming platform dat je daar een handje bij gaat helpen.

Het platform is gekoppeld aan CHI, een compleet nieuwe cryptocurrency. Het idee is dat je tijdens het gamen munten verdient. Oftewel, geld verdienen met je favoriete hobby. Zo heb je zo weer je volgende game bij elkaar gespaard! Althans, dat is het idee.

Het biedt gamers de mogelijkheid om op een veilige wijze de wereld van crypto in te stappen. Het platform draait dus op basis van de blockchain. Dat is een gedecentraliseerd netwerk waarop anoniem en transparant informatie uitgewisseld kan worden.

Blockchain platform Chimaera

De innovatieve technologie komt vooral in het nieuws dankzij Bitcoin, een betaalmiddel. Vaak wordt blockchain-technologie dan ook op transacties toegepast. Chimeara pakt het dus anders aan, door er een gamingplatform op te bouwen.

Gelukkig is de eerste game al onthuld: Soccer Manager Crypto. Dat is een voetbalmanagement-spel, met een economie die gebruik maakt van crypto.

De toekomst van gaming?

Is dit de toekomst van gaming? Wellicht wel, want de voordelen zijn bijzonder aantrekkelijk. Werelden van onbeperkte grootte kunnen erop draaien, volledig geïntegreerd met cryptocurrencies. Munten verdienen door potjes te winnen, of crypto inzetten op je favoriete pro-gamers.

Munten die je niet alleen kunt besteden in de virtuele wereld, maar ook in ‘het echt’.  De ontwikkelaars beloven verder dat games hierdoor on-hackbaar worden, cheaters verleden tijd zijn en servers voor altijd online blijven. Grootse beloftes dus, maar Chimeara is bloedserieus.

Nu moet het blockchain-platform zich nog gaan bewijzen. Net zoals bij Bitcoin is dat vooral afhankelijk van de ondersteuning van derde partijen. Leuk zo’n platform, maar dan moeten er wel games op draaien.

Gelukkig is de eerste game al onthuld: Soccer Manager Crypto. Dat is een voetbalmanagement-spel, met een economie die gebruik maakt van crypto. Oftewel, je kunt virtuele voetballers verhandelen voor echt geld.

Chimeara is nu van start gegaan met de pre-sale, waarmee je extra goedkoop CHI kunt bemachtigen. Op hun website kun je meer lezen over dit bijzondere project. Word jij rijk met gamen?

In samenwerking met Chimeara

Reageer op artikel:
Chimaera: Blockchain-platform laat gamers cryptocurrency minen
Sluiten