China bouwt ‘s werelds langste én hoogste loopbrug, van glas!

Als China geen eilandjes opspuit om stiekem stukken zee te claimen, dan zijn ze wel met wat anders bezig. In het natuurgebied Zhangjiajie wordt op het moment de laatste hand gelegd aan de langste én hoogste loopbrug ter wereld. Oh ja, hij is ook van glas. Dat wordt even een kruisje slaan voor je de oversteek waagt!

WANT_LOOPBRUG_GLAS3

Glazen loopbrug

Het schitterende natuurpark ligt in het Tianmen-gebergte. Het schijnt zelfs dat de planeet uit de sciencefictionfilm Avatar op dit gebied gebaseerd. Het ziet er inderdaad ook echt fenomenaal uit!

WANT_LOOPBRUG_GLAS5

De glazen loopbrug is bijna vierhonderd meter lang en hangt op ruim driehonderd meter hoogte. Het loopgedeelte is zes meter breed en grotendeels transparant; je kijkt dus regelrecht de diepte in! Zo’n achthonderd mensen kunnen tegelijk over de Zhangjiajie Glass Bridge lopen. Als je érg dapper bent kun je er zelfs van af elastiekspringen!

WANT_LOOPBRUG_GLAS2

Nu hebben we bij WANT normaal gesproken geen last van hoogtevrees, maar van deze brug worden we toch wel een beetje nerveus. Waarschijnlijk zouden we er wel overheen durven lopen, maar toch niet als eerste! Het gevaarte is in juli waarschijnlijk af; in oktober volgt de officiële opening.

Reageer op artikel:
China bouwt ‘s werelds langste én hoogste loopbrug, van glas!
Sluiten