Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 03/07/2018

Creepy: China houdt bevolking in de gaten met drone-vogels

China is een mooi land as je kijkt naar de cultuur, het eten en de mensen. Als je echter kijkt naar hoe de regering daar omgaat met dingen als mensenrechten, dan is het één groot zooitje. In het nieuwste hoofdstuk van twijfelachtige acties komt het nieuws dat China speciale drone-vogels in zou zetten om de bevolking in de gaten te houden.

China gebruikt drone-vogels

Deze drones zouden worden ingezet in het Westen van China, waar de bevolking het wel vaker aan de stok heeft met de centrale regering. Het project waarin dit gedaan zou worden zou Dove heten en zou duif-achtige drones gebruiken om rond te vliegen. Via GPS-chips en camera’s die naar beneden filmen kan men zo goed zien wat er allemaal gebeurt. Er zou heel lang gewerkt zijn aan de voorbereidingen van dit project en de vogels zouden nu van een afstand zeer moeilijk onderscheiden te zijn van normale vogels.

drone-vogel

Volgens bronnen die met de South China Morning Post hebben gesproken, zijn de mogelijkheden van de drone-vogels nu nog beperkt, maar verwacht men dat er steeds meer stappen in de ‘juiste’ richting worden genomen, waardoor de vogels nog beter in staat zijn om bij te houden wat eventuele politiek tegenstanders uitvreten.

drone-vogel

Ook zou het kunnen dat het aantal van deze drone-vogels snel wordt uitgebreid, zodat de Chinese regering meer ogen in de lucht heeft en zo nog meer mensen kan bespieden. Dus als je een Chinese-dissident bent, dan doe je er verstandig aan om in de nabije toekomst niet in een park samen te komen waar veel vogels boven vliegen. Je weet immers nooit of het een echte vogel is of dat je in de gaten wordt gehouden door de Chinese regering.

Wil je meer weten over wat er vandaag de dag allemaal mogelijk is met Drones? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Creepy: China houdt bevolking in de gaten met drone-vogels
Sluiten