China gaat all-in met Bitcoin en Blockchain en zo profiteer jij mee

China wilde lange tijd zo min mogelijk weten van de Bitcoin en Blockchain. Sinds hun president echter een koersrally veroorzaakte met zijn omarming van de Blockchain gaat het land snel om. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en het lijkt erop dat de cryptowereld er een grootmacht bij krijgt. Wat betekent dit voor jou als investeerder?

China ineens groot in Bitcoin en Blockchain

China heeft zich lange tijd verzet tegen cryptomunten. Hoewel de meeste Bitcoin mining farms in China staan wilde de regering de cryptomunten het liefst verbieden (en formeel waren ze dat ook). Met eigen waarderingen van munten met een eigen Blockchain leek men iets milder tegenover de Blockchain te staan. Vlak voor het laatste weekend van oktober bekende de politieke leiding echter kleur. In een toespraak omarmde de president de Blockchain-technologie en ontketende daarmee een stevige Bitcoin-rally. Later die week waarschuwde de overheid dat Chinese beleggers het hoofd koel moesten houden. Ook bleken cryptomunten zoals de Bitcoin niet vermeld in de bijbehorende wet. Toch lijkt de overheid sindsdien ook wat oververhit door de stimulerende woorden van de machthebbers. Zij gaan namelijk voluit aan de slag met Bitcoin en Blockchain. Wij bieden een overzicht en leggen uit wat jij er als investeerder mee kunt.

Hong Kong legaliseert handel in Bitcoin

Zo liet de beurswaakhond van autonome provincie Hong Kong weten dat zij een licentiesysteem voor cryptobeurzen ontwikkeld hebben. De eerste aanvragen zijn inmiddels ingediend. Daarmee is de handel in Bitcoin (in ieder geval gedeeltelijk) weer legaal. Gezien de reacties van de koers van de Bitcoin op de recente onlusten is dat cru genoeg een mooie kans voor investeerders.

Bitcoin mining niet langer onwenselijk

Nog niet zo lang geleden heeft China de Bitcoin-mining industrie (waar het land het grootste ter wereld in is) op de lijst van ongewenste activiteiten gezet met als doel deze bedrijfstak te elimineren. Ook hier hebben de positieve woorden effect, want we konden eergisteren al melden dat Bitcoin mining van die lijst ongewenste sectoren afgehaald is. Ook hier geldt dat de munten die gemined worden wel verkocht moeten worden.

Blockchain activiteiten schieten als paddenstoelen uit de grond

Decentralisatie, in de gangbare opinie een basis voor een succesvol Blockchain-proces, is in China natuurlijk niet vanzelfsprekend. We zien dan ook dat zowel de overheid als het bedrijfsleven bijzondere Blockchain-projecten lanceert. Zo kan men al de herkomst van varkens traceren en aandelen vastleggen via de Blockchain. Natuurlijk blijft ‘de partij’ heilig. Zij hebben direct gevraagd of de partijleden hun verklaring van loyaliteit aan de communistische partij via Blockchain vast willen leggen, zogezegd om fraude te voorkomen.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor investeerders zijn deze ontwikkelingen zeer positief. Als een grootmacht van dit formaat zich vol op de Blockchain stort en Bitcoin minder streng bejegent biedt dit enorme groeikansen en dus kans op prijsstijging. Aangezien China eigen classificaties van cryptomunten met eigen Blockchain hanteert en Bitcoin daar niet best op presteert is het de vraag welke cryptomunten (en dus welke investeerders) daar het meeste profijt van zullen trekken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
China gaat all-in met Bitcoin en Blockchain en zo profiteer jij mee
Sluiten