Bitcoin voorbij: dit is volgens China de beste cryptocurrency

Onlangs heeft China’s ministerie van Industrie en Infomatietechnologie een lijst uitgebracht met wat volgens hun de beste cryptocurrencies op het moment zijn. De lijst is om verschillende redenen best verrassend. Aan top pronkt trots Ethereum, met op de dertiende plaats Bitcoin.

Ethereum, Steam en Lisk aan top

Bij het maken van de lijst zou gekeken zijn naar de technologie, de applicatie van de cryptocurrency en naar innovatie. De top vijf bestaat uit de cryptocurrencies Ethereum, Steam, Lisk, NEO en Komodo. Deze blockchain platformen maken allemaal gebruik van smart contracts voor het automatisch en efficiënt uitvoeren van verschillende processen. Het zou een reden kunnen zijn dat ze zo hoog op de lijst zijn geëindigd.

Monero verrassend in top tien

Als we kijken naar naar de top 10, zijn er een paar verrassende dingen. Ten eerste staat de cryptocurrency Monero op nummer 9 ondanks het feit dat verschillende overheden Monero juist wat minder vinden, omdat mensen hiermee anoniem transacties kunnen uitvoeren. Hierdoor kunnen bepaalde dingen zoals het witwassen van geld en het financieren van terrorisme minder goed aangepakt worden.

Monero

Opvallende hoge plek Steem

Een andere opvallende toevoeging aan de top 10 is Steem op nummer 2. Steem kan namelijk niet gebruik worden als gedecentraliseerd platform om andere projecten op te bouwen. Het is meer een content distributie platform, wat je zou kunnen vergelijken met Reddit. Aangezien applicatie één van de dingen is waarnaar is gekeken bij het samenstellen van de lijst, is een tweede plek wat vreemd. Je zou verwachten dat Lisk en Neo dan hoger zouden eindigen. Deze cryptocurrencies kun je namelijk wel gebruiken om gedecentraliseerde applicaties te creëren.

Steem cryptocurrency

Voorrang next-gen cryptocurrencies

Wat natuurlijk ook voor wat fronzen heeft gezorgd is Bitcoin op de dertiende plek. Veel mensen zijn juist ontzettend overtuigd van Bitcoin en verwachten dat de cryptocurrency nog een stuk groter gaat worden. Aan de andere kant is de Chinese overheid nooit echt een groot fan geweest van de cryptocoin. Analisten geven aan dat er bij het maken van de lijst niet is gekeken naar dingen als prestaties uit het verleden en totale rekenkracht van het netwerk van de grotere blockchain netwerken. In plaats daarvan zouden next-gen cryptocurrencies voorrang hebben gekregen.

Hoewel veel mensen hun geld inzetten op Bitcoin, zijn er ook behoorlijk wat mensen die veel vertrouwen hebben in Ethereum. Dit zijn bijvoorbeeld vijf redenen waarom Ethereum het helemaal zou kunnen worden.

CCN

Reageer op artikel:
Bitcoin voorbij: dit is volgens China de beste cryptocurrency
Sluiten