Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 5 juli 2018

Chinees bedrijf claimt aan laser AK-47 te werken

Sinds de jaren tachtig heb ik al een fscinatie voor laser-wapens, dankzij mijn lichte GI Joe verslaving. En ook in veel Sci-Fi films en series hebben laser stralen de rol van normale kogels overgenomen. Maar hoe lang duurt het voordat we zelf met een lasergeweer los kunnen gaan. Volgens een Chinees bedrijf zal dat niet lang meer duren.

Een freaking laser AK-47

Het zou gaan om een wapen met de werknaam ZLZM-500 en het zou ongeveer net zo groot en zwaar zijn als een normaal wapen zoals de AK-47. Het project is beschreven in de South China Morning Post en het wapen zou in staat zijn om honderden schoten af te leveren voordat je het moet herladen of weg kan gooien. Alsof dat nog niet genoeg is, zou een raak schot er voor kunnen zorgen dat een doelwit verbrand. En dat alles op een afstand van 800 meter.

laser

Het klinkt als een nogal futuristisch verhaal en de vraag is dan maar ook in hoeverre het echt is. Zo zijn er eigenlijk nog niet echt lasers die in staat zijn om schade uit te delen en als dat al het geval is, dan wordt dat gedaan op basis van zeer veel energie-output. Een wapen dat net zo groot is als een AK-47 lijkt nou niet echt iets te zijn waar je enorme batterijen in kunt plaatsen. Ook zou het wapen tweeduizend schoten in een half uur kunnen afvuren, wat nogal veel is voor een wapen.

Ook helpt het niet echt dat er geen beelden zijn van het wapen of een bericht wanneer het getoond zou gaan worden. Het lijkt daarmee meer op een erg vroege of juist erg late 1 april grap. Nu is mijn kennis over Chinese humor te beperkt om te stellen dat het daar onder valt, maar gevoelsmatig denk ik dat lasers voorlopig alleen nog maar in films en series gebruikt worden. Meer over lasers vind je hier.

Reageer op artikel:
Chinees bedrijf claimt aan laser AK-47 te werken
Sluiten