Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 nov 2019

Chinees team wint League of Legends World Championship

League of Legends is één van de meest succesvolle games ter wereld waar we eigenlijk niet heel erg veel over schrijven. Dat heeft vooral te maken dat het nogal lastig is om een MOBA te volgen als je er totaal geen verstand van hebt.

Maar wanneer er een WK wordt gehouden en daar om vele duizenden dollars wordt gestreden, dan is dat wel interessant om iets van mee te krijgen. De winnaar van het League of Legends World Championship is het Chinese FunPlus PhoeniX.

Chinees team het beste op de League of Legends World Championship

De League of Legends World Championship werd dit jaar gehouden in de Franse hoofdstad Parijs, waar de beste teams ter wereld met elkaar de strijd aan gingen. De finale ging tussen G2 Esports uit Europa en dus het Chinese team. G2 hoopte het eerste Westerse team sinds acht jaar te zijn die de titel mee naar huis kon nemen. Maar in de finale was daar totaal geen sprake van. In een best-of-five-serie trok FunPlus PhoeniX duidelijk aan het laatste eind. Zij wonnen de strijd met maar liefst 3-0.

Met zo’n duidelijke winst is het ook niet heel erg gek dat de beste speler van het League of Legends World Championship ook uit het Chinese team komt.

Met de winst pakt FunPlus PhoeniX in elk geval 834.375 dollar uit de totale prijzenpot van 2 miljoen dollar die de ontwikkelaar beschikbaar heeft gesteld. Dit bedrag zal echter nog gaan oplopen. Voor elk kampioenschap is er een crowdfunding-actie, waarbij fans via in-game aankopen de prijzenpot kunnen spekken. Vorig jaar was de totale prijzenpot op die manier 6.450.000 dollar. Dus op die manier ligt het in de lijn der verwachting dat het Chinese team straks iets van twee miljoen dollar kan verdelen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Chinees team wint League of Legends World Championship
Sluiten