Sam Dille
Sam Dille Gaming 29 dec 2020

Bizarre moord: populaire game-ontwikkelaar vergiftigd op eerste kerstdag

De populaire Chinese game-ontwikkelaar Lin Qi is afgelopen vrijdag op mysterieuze wijze overleden. Wat er precies gebeurd is, is niet bekend maar de Chinese politie het zeker: hij is vergiftigd.

Chinese game-ontwikkelaar Lin Qi die op eerste kerstdag stierf, werd volgens de politie van Shanghai vergiftigd. Lin Qi was de voorzitter en chief executive van gameontwikkelaar Yoozoo. De gamegigant is vooral bekend van de game Game of Thrones: Winter Is Coming. In een politieverklaring werd gek genoeg een van de collega’s van Qi als hoofdverdachte aangewezen.

De mysterieuze dood een game-ontwikkelaar

Er is nog weinig bekend over de dood van Qi. Op basis van politieverklaringen wordt echter aangenomen dat de game-ontwikkelaar vergiftigd is. Yoozoo bracht haar eigen verklaring uit, waarin ze zei dat Lin Qi zichzelf had opgenomen in het ziekenhuis nadat hij zich onwel voelde, maar in een stabiele toestand verkeerde. Volgens berichten van lokale media zou de persoon hoofdverdachte Xu Yao kunnen zijn. Yao is hoofd van de film-afdeling van Yoozoo.

China in rouw

Volgens een lijst met de rijkste mannen van China zou meneer Lin een nettowaarde hebben van ongeveer 6,8 miljard yuan (124 miljoen euro). Veel werknemers en ex-werknemers verzamelden zich afgelopen vrijdag buiten het kantoor van Yoozoo om de game-ontwikkelaar te herdenken.

Game Of Thrones: Winter Is Coming
Game Of Thrones: Winter is Coming (Afbeelding: Yoozo)

Qi was koploper op de gokmarkt in China en had ook een uitstapje gemaakt naar filmproductie. Hij richtte Yoozoo op in 2009 en leidde het bedrijf met succes.

Het bedrijf reageerde emotioneel op het nieuws in een verklaring op haar website. “We zullen samen zijn, vriendelijk blijven, in het goede blijven geloven en altijd blijven strijden tegen het kwaad.” Het bericht kreeg duizenden reacties en het onderwerp werd meer dan 290 miljoen keer op Weibo, een Chinees social media netwerk, bekeken.

Meer mysteries

Niet alleen het verhaal van de Chinese game-ontwikkelaar is een groot mysterie. Er speelt zich in de ruimte namelijk ook iets raars af. Vreemde plasmabellen teisteren namelijk de Melkweg. Lees hier of we ons hier zorgen over moeten maken.

Reageer op artikel:
Bizarre moord: populaire game-ontwikkelaar vergiftigd op eerste kerstdag
Sluiten